Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων για 25-27/6/2018

Σημαντική μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί στη χώρα αλλά και ειδικότερα στη Θεσσαλία από σήμερα Δευτέρα (25/06). Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής θα είναι οι έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη την περιφέρεια μας.

Την Δευτέρα θα επηρεαστούν περισσότερο περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και λιγότερο ο νομός Λάρισας και Μαγνησίας ενώ οι Σποράδες θα μείνουν ανεπηρέαστες. Τα φαινόμενα αν και ισχυρά στα δυτικά τμήματα δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία χαμηλή θα φτάσει το μεσημέρι τους 23-25°C.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά εως πολύ ισχυρά και εν δυνάμει επικίνδυνα σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Τα παράλια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας όπως και τα ορεινά ημιορεινά διαμερίσματα όλης της περιφέρειας που »κοιτάνε» ανατολικά θα δεχθούν το κύριο όγκο των βροχών. Ενδεικτικές τιμές υετού τα 45+ χιλιοστά σε πεδινές περιοχές και τα 80+ χιλιοστά στα παράλια και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που »κοιτάνε» προς το Αιγαίο. Η θερμοκρασία χαμηλή σε ελαφρώς φθινοπωρινά επίπεδα το μεσημέρι μόλις στους 19-21°C.

Μεγάλη προσοχή σε χειμάρρους στον Κισσάβου, το Μαυροβούνι και το Πήλιο όπως και τα παραθαλάσσια θέρετρα της περιοχής. Είναι ευαίσθητες περιοχές σε θέμα κατολισθήσεων και πλημμυρικών φαινομένων οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις εν μέσω θερινής περιόδου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης και σαφώς τα φαινόμενα δεν θα έχουν την δυναμική της προηγούμενης ημέρας. Από αργά το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία και αυτή την ημέρα θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα δηλαδή στους 22-24°C, σύμφωνα με τη σελίδα του ερασιτέχνη Μετεωρολόγου Βασίλη Πανάκογλου.