Ισχυρές βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Την Κυριακή αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά- πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης-τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία  πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 ως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα σποραδικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί  τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 3-4 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Πηγή: ant1news.gr