Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο στα βόρεια αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 ως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αναπτυχθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία τις μεσημβρινές ώρες θα είναι έντονα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειότερα νησιά του Ιονίου και τις μεσημβρινές-απογευματινές στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 ως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, με ένταση 3 με 4 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα σποραδικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις πρωινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πηγή: ant1news.gr