Νέο αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη εξετάζεται νωρίτερα λόγω των τουρκικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Διπλωματικές πηγές της Τουρκίας επιβεβαιώνουν ότι σήμερα οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απηύθυναν καινούριο αίτημα αποφυλάκισης στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Ο Τούρκος εισαγγελέας κάλεσε τους δικηγόρους, κατόπιν αιτήματός τους, και αφού υποβάλουν το αίτημα θα βγει η νέα απόφαση πιθανότατα σήμερα.

Για το αν θα παραστούν σήμερα στο δικαστήριο οι ‘2’ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Τα τρία προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με την αιτιολογία ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η τουρκική δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

Ωστόσο, οι δυο στρατιωτικοί προσφάτως μετατέθηκαν σε ελληνική υπηρεσία στην Άγκυρα προκειμένου να έχουν εκεί διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.