Φθινοπωρινός ο καιρός και τη Δευτέρα – Πότε “επιστρέφει” το Καλοκαίρι

Για την Δευτέρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις μεσημβρινές – απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στα ανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου.  Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα Ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στην Κρήτη δυτικοί 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανόν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη  προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις μεσημβρινές – απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικοί μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βόρειοι 3-4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr