Με επιτυχία η εκδήλωση των Ντόπιων στα Φάρσαλα για την 2η Παραδοσιακή Τοπική Κουζίνα – (vid)

Ο Σύλλογος Ντόπιων Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργάνωσαν μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «2η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ», που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην μουσικοχορευτική εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα (παιδικό, ενηλίκων) του Συλλόγου Ντόπιων, το χορευτικό του Ε.Σ. Νέου Μοναστηρίου «Η Ανατολική Ρωμυλία», του Ομίλου Ερευνών Πηλίου με έδρα την Αγριά και του Π.Λ.Ο. Ακρίτες Αλμωπίας.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση

Η τοπική κουζίνα των Ντόπιων φέτος είχε ως θέμα το σιτάρι, το αλεύρι και τα προϊόντα τους. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με τις ντόπιες συνταγές και η προβολή των παραδοσιακών εδεσμάτων, αλλά και η ενημέρωση στο κοινό από την διατροφολόγο κ. Στέλλα Μορφογιάννη σχετικά με την διατροφική αξία της κάθε συνταγής και η επίδειξη των εδεσμάτων και άλλων φαγητών από μαγείρισσες των Φαρσάλων.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων ο Ενιπέας κα. Δημ. Αστάρα, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση για την 2η Παραδοσιακή Τοπική Κουζίνα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση επίσης απήθυναν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλία Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ενώ για τον Δήμο Φαρσάλων ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν εδέσματα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στο τέλος το Δ.Σ του συλλόγου απένειμε αναμνηστικά στους συνδιοργανωτές και στους χοροδιδασκάλους και στους επικεφαλής των χορευτικών και τμημάτων.

Ακολούθησε γλέντι και χορός από τα χορευτικά και τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και επισήμων.