«Συνομιλίες μέσω Τέχνης» από το 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων

Πρόγραμμα Erasmus+ : lifeboats full of hopes
Με πρωτοβουλία του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus +”lifeboat full of hopes” για τους πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε η συνεργασία στη δράση «Συνομιλίες μέσω Τέχνης» με το 1ο και 8ο Γυμνάσιο Λάρισας, όπου υπάρχουν τάξεις υποδοχής.

Οι μαθητές μέσω της τεχνικής του collageπροσπάθησαν να αναμορφώσουν την εικόνα του «άλλου» και να δημιουργήσουν ένα νέο πρόσωπο  οικείο προς αυτούς, ένα καινούργιο φίλο.

Σκοπός της δράσης ήταν η διαφορετικότητα ως ευκαιρία εικαστικής δημιουργίας  και ένας άλλος  τρόπος  μη λεκτικής επικοινωνίας των μαθητών μεταξύ τους. Η αποδοχή, ο σεβασμός και η θετική στάση απέναντι στους  πρόσφυγες και κυρίως στους μαθητές πρόσφυγες είναι το ζητούμενο σε μία κοινωνία πολυπολιτισμική.

Η ολοκλήρωση της δράσης έγινε μέσω  διαδικτυακής σύνδεσης, όπου οι μαθητές γνωρίστηκαν και παρουσίασαν τα έργα τους.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ευχαριστούν για τη συνεργασία τους Διευθυντές του 1ου και 8ου Γυμνασίου Λάρισας , τους εικαστικούς συναδέλφους κα. Τσιάτσιου Θεοδώρα , Ντάκο  Ιωάννη και Ζαπίτη Σοφία ,τις εκπαιδευτικούς στις τάξεις υποδοχής κα. Σκεμπέ Ελένη και κα. Μαχαίρα Μάρθα καθώς επίσης και την κα. Μακρή Δήμητρα ,εκπαιδευτικό/Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων για τη διαμεσολάβηση και τον συντονισμό της δράσης.