«Ήχος και Φως αρχαίων τόπων» – Συναυλία στην Ακρόπολη της Αρχαίας Φαρσάλου

Ο Δήμος Φαρσάλων, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα 9 το βράδυ, εγκαινιάζει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ήχος και Φως αρχαίων τόπων», φωτίζει τα τείχη της αρχαίας Ακρόπολης και άλλων μνημείων της πόλης μας και από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει βραδιά μουσικής, με την επιτυχημένη επί σκηνής συνύπαρξη του Γιάννη Κότσιρα, της Ορχήστρας Ρυθμός και της Μικτής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Χιώτογλου και συμμετέχουν οι τραγουδιστές Θάνος Ματζίλης, Χρήστος Παπάζογλου, Ελεάννα Βαρελά και Σοφία Νάσσιου. Παλιά και νέα αγαπημένα τραγούδια των δημοφιλών καλλιτεχνών, αλλά και γνωστά κομμάτια άλλων δημιουργών, θα απολαύσουμε σε μία μεγάλη συναυλία στα φωτισμένα τείχη της αρχαίας Ακρόπολης.
Παίζουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Μαχαίρας – Μπουζούκι & νυκτά έγχορδα, Κωνσταντίνος Γκιβίσης – Πλήκτρα, Χρήστος Δασκαλόπουλος – Βιολί, Ρίτα Ζωβοΐλη – Κανονάκι, Μιχάλης Καζάνας – Μπουζούκι, Ρισέλ Μέτα – Κιθάρες, Δημήτρης Νάσσιος – Κιθάρες, Νάνσυ Παζαρίδη – Φλάουτο, Ηρακλής Παχίδης – Τύμπανα, Σταυρούλα Τρυφιάτη – Καβάλι, Μιχάλης Τσιντσίνης – Κρουστά, Βαγγέλης Χάνος – Μπάσο, Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου – Ακορντεόν, Νίκος Χιώτογλου–Πιάνο.
Η δράση – εκδήλωση στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την αισθητική αναβάθμιση, την εξοικείωση με τα μνημεία της αρχαιολογικής κληρονομιάς αλλά και την ένταξή τους στη σύγχρονη καθημερινή ζωή,συνεπώς, όσοι συμμετέχουν, καλούνται να ανηφορίσουν στον χώρο της ακρόπολης πεζή για να απολαύσουν το αισθητικό άλσος (κηρυγμένο μνημείο περιβαλλοντικής κληρονομιάς) και τον ερειπιώνα της αρχαίας ακροπόλεως (κηρυγμένο μνημείο αρχαιολογικής κληρονομιάς).
Για τους ανήμπορους, τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς συμπολίτες μας και μόνο, θα διατεθούν δύο μικρά λεωφορεία εννέα (9) θέσεων. Η αφετηρία εκκίνησης τους θα είναι δυτικά του λόφου «Προφήτης Ηλίας» στη συμβολή του Περιφερειακού με την είσοδο του  δάσους.

Ώρα έναρξης δρομολογίων 7:00 το απόγευμα. Τελευταίο δρομολόγιο 9:00 το βράδυ.

Παρακαλούμε να ακολουθείτε τις οδηγίες των διοργανωτών.

Η κάλυψη της απόστασης υπολογίζεται σε 45′ περιπάτου.

 

Πηγή: farsala.gr