Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καταιγίδες και χαλάζι

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, από σήμερα Πέμπτη αναμένεται κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει τις επόμενες ήμερες σχεδόν όλην την χώρα.

Αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

σήμερα Πέμπτη (14-06-2018): κυρίως τις απογευματινές ώρες, η Ήπειρος, η Μακεδονία και πιθανόν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου και η Θεσσαλία.

αύριο Παρασκευή (15-06-2018) 

α. κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα),

β. από τις μεσημβρινές ώρες, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά.

γ. από τις απογευματινές ώρες, σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια.

το Σάββατο (16-06-2018)

α. κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

β. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

την Κυριακή (17-06-2018)

κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).

την Δευτέρα (18-06-2018) και την Τρίτη (19-06-2018), τις μεσημβρινές και κυρίως τις απογευματινές ώρες, όλα τα Ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.