Παρέμβαση Παυλόπουλου για την συμφωνία στο Σκοπιανό ζήτησε ο Μητσοτάκης

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε η συμφωνία για το Σκοπιανό να πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή πριν υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «βαθιά προβληματική συμφωνία».

Η κίνηση αυτή συνιστά, όπως είπε, «εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν  διαθέτει πολιτική νομιμοποιηση να υπογράψει τη συμφωνία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν συμφωνούν.

Πρόκειται για «κατάσταση πρωτοφανή για τη συνταγματική ιστορία», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο ανέφερε «θα ήθελα να παρέμβετε για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή πριν υπογραφεί, ώστε να διαπιστωθεί αν η Βουλή την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της».

Όπως είπε, «είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει» ο Πρωθυπουργός και προειδοποίησε ότι «θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου για να γίνει αυτή η συζήτηση», ζητώντας εκ νέου παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου ως «ρυθμιστή του πολιτεύματος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε εμμέσως πλην σαφώς αρνητικός, λέγοντας ότι το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί».

Πηγή: ant1news.gr