Καμμένος για Σκοπιανό: δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που έδωσε σήμερα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός σε ότι αφορά την επικείμενη συμφωνία για το Σκοπιανό, δηλώνοντας πως δεν συμφωνούμε με αυτήν και δεν θα την ψηφίσουμε.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «είναι μια συμφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Ιβάνοφ. Στη συνέχεια η συμφωνία θα υπογραφεί, αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να επικυρωθεί από τη Βουλή των Σκοπίων. Θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα κι αν περάσει να επανέλθει στη σκοπιανή Βουλή, από όπου πρέπει να περάσει με πλειοψηφία 2/3 και μετά να έρθει στην Ελληνική Βουλή».

Σημείωσε πάντως ότι «η Ελλάδα έχει κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό στη διαπραγμάτευση» καθώς, οπως είπε, «δεν έιναι εκείνη που ανακόπτει την πορεία της ΠΓΔΜ σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. «Η Ελλάδα θέλει λύση και εκείνος που αρνείται είναι το κράτος των Σκοπίων» είπε.

Κάλεσε παράλληλα τα υπόλοιπα κόμματα και ιδίως τη Νέα Δημοκρατία, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Καμμένος, εκτίμησε παράλληλα, πως η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει την κυβερνητική συνοχή, εκτιμώντας πως οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας κι αφού η παρούσα Κυβέρνηση εξαντλήσει τη θητεία της.

Πηγή: ant1news.gr