Eurobank: Ημερίδα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Λάρισα

Ημερίδα για τη στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και το Επιμελητήριο Λάρισας την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στη  Λάρισα.

Στόχος της ημερίδας, ήταν η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας, που καλύπτειμεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων σε όλους τους κλάδους καθώς και των τοπικών φορέων για το πρόγραμμα ολοκληρωμένων λύσεων για τη στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας της Eurobank.

Για το σκοπό αυτό, κλιμάκιο ανώτερων στελεχών της Τράπεζας με επικεφαλής τον Γενικό διευθυντή RetailBanking κ. Ιάκωβο Γιαννακλή, επισκέφθηκε τη Λάρισα όπου είχε επίσης επαφές με πελάτες.

Τον κ. Γιαννακλή συνόδευσαν οι κ.κ. Δημήτρης Οικονόμου, Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment, Παναγιώτης Θεοδώρου, Επικεφαλής Τομέα Στρατηγικής & Ανάλυσης της Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment, Αλέξανδρος Μανάτος, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Sales SBB του Τομέα Cash & Trade Services, Αθανάσιος Ντάφλος, Επικεφαλής της Διεύθυνσης i-Services του Τομέα Global Transaction Banking και Νικόλαος Γιαννικόπουλος, Διευθυντής V-Banking, οι οποίοι ανέπτυξαν τη στρατηγική της Eurobank για τη στήριξη των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε όλη η γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και τον επαγγελματία μεταξύ των οποίων:

Το πρόγραμμα  Business Check-Up, που προσφέρει στους πελάτες ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων και εξειδικευμένων τραπεζικών και μη τραπεζικών προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες νευραλγικών κλάδων της ελληνικής επιχειρηματικότητας όπως ο τουριστικός, ο αγροτικός, ο κλάδος του εμπορίου και της μεταποίησης.
Τα προγράμματα χρηματοδότησης και οι ευκαιρίες μέσω των συνεργασιών της Τράπεζας με διεθνείς φορείς
Ο θεσμός του Επαγγελματικού Συμβούλου που έχει αναπτύξει η Eurobank για να προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση, εξατομικευμένες λύσεις και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση σε κάθε στάδιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Οι δυνατότητες που ανοίγονται μέσω της διαδικτυακής πύλης διεθνούς εμπορίου ExportGate.gr και τις δυνατότητες ένταξης στο νέο διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο Trade ClubAlliance στο πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας της Eurobank με την Banco Santander και άλλους επτά τραπεζικούς ομίλους διεθνούς εμβέλειας σε 22 χώρες.
Οι καινοτόμες υπηρεσίες της Τράπεζας με τη χρήση της νέας χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας, όπως η προσωπική επικοινωνία με επαγγελματικό σύμβουλο μέσω βιντεοκλήσης (VBanking)

Στο σημαντικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Ιάκωβος Γιαννακλής τονίζοντας:«Στη σημαντική αυτή καμπή που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος, στρατηγικός στόχος της Τράπεζάς μας είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας και των πελατών της, ειδικά των δυναμικών επιχειρηματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και μέσα από αυτές μπορούμε να πετύχουμε τη σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος αφού ευχαρίστησε τη Eurobank για τη συγκεκριμένη  πρωτοβουλία, σημείωσε: «Με δεδομένο ότι πίσω από κάθε επιχείρηση βρίσκεται μια τράπεζα που την έχει χρηματοδοτήσει, σιγά σιγά οι τράπεζες πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αναμένουμε να δούμε ότι όντως αλλάζει κάτι στο κομμάτι της χρηματοδότησης απο πλευράς τραπεζών, εμείς είμαστε δίπλα σας να κάνουμε μικρά σταθερά βήματα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα στελέχη του Δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας στην περιοχή κ.κ. Χρήστος Ντούρης, Ιωάννης Μαρτίνης Βασίλης Μαντάς και Γιάννης Τσιανογιάννης, ενώ συμμετείχαν επίσης οΑντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων κ. Κώστας Σπανούλης, ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος,  ο Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών & Μέλος Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Γιακουβής, ο Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ, κ. Χρήστος Καπετάνιος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Τάσος Χεληδόνης και κα. Καλλιόπη Τζήκα και πλήθος επιχειρηματιών από όλους σχεδόν τους Νομούς της Θεσσαλίας.