2η Παραδοσιακή Τοπική Κουζίνα με θέμα το Σιτάρι και το Αλεύρι

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ντόπιων Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «2η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις 11:00 η ώρα, στην  Πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα.

Η Τοπική Κουζίνα φέτος θα έχει ως θέμα το σιτάρι, το αλεύρι και τα προϊόντα τους. Επίσης θα αφορά στη γνωριμία με τις ντόπιες συνταγές, στην προβολή φωτογραφιών σχετικά με τα παραδοσιακά εδέσματα, στην ενημέρωση σχετικά με την διατροφική αξία της κάθε συνταγής και στην επίδειξη των εδεσμάτων και άλλων φαγητών από μαγείρισσες των Φαρσάλων. Τέλος, τα εδέσματα θα προσφερθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, θα γίνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με την συμμετοχή των παιδικών χορευτικών & χορευτικών ενηλίκων του Συλλόγου Ντόπιων, την συμμετοχή των χορευτικών του Ε.Σ. Νέου Μοναστηρίου «Η Ανατολική Ρωμυλία», του Ομίλου Ερευνών Πηλίου με έδρα την Αγριά και του Π.Λ.Ο. Ακρίτες Αλμωπίας. Τα χορευτικά θα συνοδέψει η παραδοσιακήορχήστρα του συλλόγου.