“Καμίνι” από σήμερα η χώρα

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα  κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο ανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, τις μεσημβρινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθούν από 21 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 08/06/2018

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 και στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα Ηπειρωτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 36 και πιθανώς τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ant1news.gr