Επιστολή Σύστασης από τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο Επαρχίας Φαρσάλων για Παράνομες Υπηρεσίες Καλλωπισμού.

Ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων απέστειλε έγγραφο σύστασης σχετικά με τις παράνομες υπηρεσίες καλλωπισμού που παρέχονται από μη έχοντες επαγγελματική δραστηριότητα.

Στο έγγραφο ανέφερε τα εξής:

Αγαπητή κυρία / κύριε,

Κατόπιν  καταγγελιών που έγιναν  στην Διοίκηση του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου  Επαρχίας Φαρσάλων για θέμα που αφορά την παροχή υπηρεσιών εντός και  εκτός οικίας σας αλλά και την διαφήμιση των υπηρεσιών αυτών στο facebook και σε άλλα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Δ.Σ. του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Φαρσάλων συνεδρίασε την Πέμπτη  3/5/2018 και αποφάσισε πριν προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου, τα εξής:

Να σας καλέσει στα γραφεία του Συλλόγου για την άμεση επίδειξη της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και την έναρξη της δραστηριότητάς σας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και στο οικείο Επιμελητήριο Ν. Λάρισας εντός 10 ημερών από την λήψη της παρούσας επιστολής.

Θεωρήστε αυτονόητο ότι δεν έχουμε καμία υποχρέωση βάσει του νόμου να ανακοινώσουμε τα ονόματα καταγγελλόντων για διάφορες παραβατικές δραστηριότητες που διαδραματίζονται στην επαρχία μας  και θίγουν τα συμφέροντα των μελών μας και γενικότερα του στεγασμένου νόμιμου εμπορίου.

Γενικότερα όμως θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Μια από τις πραγματικές μάστιγες που έχει να αντιμετωπίσει το ελληνικό νόμιμο και στεγασμένο εμπόριο με την συνδρομή της πολιτείας είναι το παραεμπόριο. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η παραβατική δραστηριότητά του υποβαθμίζει και αποδυναμώνει την αγορά των Φαρσάλων  στερεί πόρους από το κράτος και έσοδα από τους νόμιμους επιχειρηματίες, καθιστά δε  τις οικίες των ιδίων παρανομούντων, αλλά και τις οικίες φίλων καθιστώντας αυτούς συνυπεύθυνους, μετατρέποντας όλους αυτούς τους χώρους ως παράνομα παζάρια, ενώ το εν λόγω φαινόμενο έχει αρνητικές απολήξεις σε πολλά πεδία  της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας  Φαρσάλων αντιλαμβάνεται το παρεμπόριο ως ένα πρόβλημα πρώτης γραμμής, το οποίο χρήζει αντιμετώπισης με ευρεία διαβούλευση και συνεργασίας ανάμεσα στους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς. Ωστόσο, η πολιτεία πρέπει εμπράκτως να δείξει ότι διαθέτει την πολιτική της βούληση να εφαρμόζει και όχι να διακηρύττει  τους νόμους.

Πέραν όμως της πολιτείας πρέπει και εμείς οι ίδιοι ως φορολογούμενοι πολίτες να κατανοήσουμε τις αρνητικές και μη αναστρέψιμες  συνέπειες όλων αυτών των παραβατικών πράξεων που είναι εις βάρος μας και εμείς γινόμαστε συνυπεύθυνοι με την αμέλειά μας ή και την συμμετοχή μας.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο τεράστιος τζίρος του παραεμπορίου  ή λαθρεμπορίου δημιουργεί απώλειες θέσεων εργασίας και ασφαλιστικών εισφορών και λουκέτων.  Ο αγώνας για την στήριξη του νόμιμου εμπορίου- υπηρεσιών πρέπει να είναι συνεχής και χωρίς συμβιβασμούς. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια μέχρι δικαίωσης μας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε διαδικασίες συμμόρφωσης, νομιμοποίησης και στέγασης της δραστηριότητάς σας εφόσον δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα , έτσι ώστε να αποφευχθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου

Επαρχίας  Φαρσάλων