Γιάγια Τουρέ: Ο Γκουαρντιόλα με ζήλευε και ήθελε να με εκδικηθεί

«Απασφάλισε» ο Γιάγια Τουρέ. O Ιβοριανός άσος «άνοιξε πυρ» εναντίον του Πεπ Γκουαρντιόλα λίγες μέρες πριν λήξει το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι και αποχωρήσει από τον σύλλογο.

«Στον Πεπ αρέσει να επιβάλλεται και να έχει υπάκουους παίκτες που του «γλείφουν τα χέρια», αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό το είδος σχέσης. Σέβομαι τον προπονητή μου ωστόσο δεν είμαι κτήμα του», δήλωσε ο Τουρέ στο France Football.

Συνεχίζοντας είπε: «Όπως όλοι οι παίκτες, έχω τσακωθεί με τους προπονητές μου. Αλλά μετά από κάποιο σημείο, άνδρες οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο συμφιλιώνονται. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν με τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος είναι πολύ αυστηρός. Αν και οι άλλοι παίκτες δεν πρόκειται να το παραδεχθούν δημόσια, μερικοί ήδη μου έχουν πει ότι κατέληξαν να τον αντιπαθούν, καθώς σε χειραγωγεί και «παίζει με το μυαλό σου».

«Όταν ήρθε στη Σίτι (σ.σ. ο Γκουαρντιόλα) μου ζήτησε να διδάξω τους νεότερους συμπαίκτες μου. Ακόμη και αν είχα κάποιες επιλογές στα χέρια μου, πίστευα πως εαν έμενα θα μπορούσα να γίνω  «θρύλος» της ομάδας. Το ίδιο ακριβώς έκανε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν και μου ζήτησε να μείνω. Ίσως φοβόταν ότι θα «χάσει» τα αποδυτήρια, καθώς είχα μεγάλη επιρροή στους παίκτες. Ωστόσο μόλις τελείωσε η μεταγραφική περίοδος, είδα πως δεν συμπεριλαμβανόμουν στα πλάνα του».

Ένας από τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς του Γκουαρντιόλα προς τον Τουρέ  αποδόθηκε από τον ίδιο στη ζήλια του Καταλανού τεχνικού.

«Νόμιζα πως είχα να κάνω με κάποιον ο οποίος ήθελε μόνο εκδίκηση από μένα. Δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω ότι με ζήλευε και με έβλεπε ως αντίπαλο. Πάντα κοιταζόμασταν περίεργα. Θα με παρατηρούσε και θα με ζύγιζε, χωρίς να πει κουβέντα.[…] Κάθε φορά που θα περνάγαμε ο ένας κοντά από τον άλλο φαινόταν ντροπιασμένος, λες και τον έκανα να νιώθει ανασφαλής».

Τελειώνοντας ο 35χρονος μέσος τόνισε για ακόμη μια φορά το «εγώ» του Καταλανού τεχνικού, κάτι το οποίο φαίνεται και μέσα από τις ομάδες του.

«Είναι τόσο περίφανος που θέλει να επιτυγχάνει με του δικούς του παίκτες, όχι αυτούς που επελέγησαν από άλλους. Αυτό είναι το πλάνο του και συμφορά σε όσους δεν αποτελούν μέρος του» είπε σχετικά με τις επιλογές παικτών του 48χρονου τεχνικού.

«Θέλω να είμαι αυτός που θα σπάσει τον μύθο του Γκουαρντιόλα λιγάκι. Δεν εφηύρε το σύστημα της Μπαρτσελόνα, απλά ήταν αρκετά έξυπνος να προσαρμόσει όσα είχε σκεφτεί ο Κρόιφ. Μετά προσπάθησε να κάνει το ίδιο στη Μπάγερν και τη Σίτι με τους δικούς του όρους: να έχει τους δικούς του παίκτες και απεριόριστους πόρους, κάτι το οποίο δεν θα δούλευε ποτέ στην Κρίσταλ Πάλας ή την Γουότφορντ» είπε καταλήγοντας ο Τουρέ.

Σχετικά με τα εγκωμιαστικά σχόλια του Ισπανού στην τελευταία εμφάνιση του Τουρέ με τη φανέλα της Σίτι, ο Ιβοριανός είπε: «Ήταν υποκριτικό αλλά του επιτρέπω να το κάνει. Θα προτιμούσα να μην είχε γίνει καμία τελετή προς τιμήν μου, αλλά να έφευγα με ψηλά το κεφάλι. Θα ήθελα να είχα φύγει από τον σύλλογο που αγάπησα όπως ο Μπουφόν ή ο Ινιέστα. Με συναίσθημα. Πλέον είμαι χαρούμενος που φεύγω από το κλαμπ το οποίο αγάπησα, γιατί δεν μπορούσα να βλέπω πλέον αυτό τον τύπο.»

Πηγή: in.gr