Κώστας Νεμπεγλέρας: “Ο Αχιλλέας θα είναι πάντα στην καρδιά μου!”

Νούμερα που ζαλίζουν με
562 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο, απίστευτες εμπειρίες γνώσεις και εικόνες που μετέφερε πάντοτε με την ξεχωριστή προσωπικότητα του και τον επαγγελματισμό του στους συμπαίκτες του, αγωνιζόμενος πάντοτε σαν να είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο γήπεδο.

Τρία χρόνια στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων έζησε πολλά, χαρές, ανόδους, νταμπλ δύσκολες στιγμές, στεναχώρια, υποβιβασμό και πολλά άλλα, πάντα μπροστά και πάντα με την ηγετική ικανότητα του να κάνει ότι περνάει από το χέρι του και ακόμη. Δίχως ποτέ να θέλει να φιγουράρει στην πρώτη θέση, δίχως ποτέ να αναζητάει κάτι που δεν άξιζε ή δεν του ανήκε, δίχως ποτέ να επισκιάζει τους τριγύρω του.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα είναι πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μου.

Πάντα με το ήθος και τις αξίες που τον διακατέχουν να κερδίζει τον απόλυτο σεβασμό, αντιπάλων και συμπαικτών.Το ποσό τυχεροί υπήρξαμε που τον είχαμε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Επαρχίας μας δεν γίνεται να αναλυθεί με λόγια. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας μίλησε στον “Πρώτο Τύπο” για την εμπειρία του στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνεργάστηκε αυτά τα χρόνια και έδωσε το δικό του μήνυμα για την επόμενη ημέρα του Ιστορικού Συλλόγου. Επίσης μίλησε για το δικό του μέλλον στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής:

Πως πείστηκες να έρθεις στον Αχιλλέα Φαρσάλων και να επιστρέψεις μετά από πολλά χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα του Νομού Λάρισας;

“Εγώ είχα πάρει απόφαση να επιστρέψω στην πόλη της Λάρισας μετά από πολλά χρόνια.
Οι άνθρωποι του Αχιλλέα Φαρσάλων μου έκαναν πρόταση μου ανέλυσαν το πρότζεκτ που υπήρχε και με έπεισαν να φορέσω την φανέλα του Αχιλλέα Φαρσάλων.

Γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων και έκανα πραγματικούς φίλους μέσα από αυτή την πορεία μου στα τρία αυτά χρόνια.”

Πως ήταν η εμπειρία σου με την ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων; Πως βίωσες τον πρωταθλητισμό που έκανε η ομάδα τα δύο χρόνια στην Α ΕΠΣΛ κατηγορία και την προσπάθεια για παραμονή στην Γ Εθνική κατηγορία την τελευταία σεζόν;

“Την πρώτη χρονιά ξεκινήσαμε με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και ρόστερ πραγματικά πολύ καλό να διεκδικήσουμε την άνοδο. Ξεκινήσαμε καλύτερα από τον Απόλλων Λάρισας όμως κάποια άτυχα αποτελέσματα μας έφεραν πίσω στην διεκδίκηση της ανόδου. Μετά παλέψαμε όμως ο Απόλλων από την στιγμή που πέρασε μπροστά δεν έχασε βαθμούς και έτσι ήταν εκείνος που κατέκτησε την άνοδο. Ήμασταν δύο πολύ καλές ομάδες που παλέψαμε μέχρι το τέλος.

Την επόμενη χρονιά συνεχίσαμε με την ίδια συνταγή, η ομάδα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με παίκτες εγνωσμένης αξίας και δυναμικής, έχοντας στον πάγκο της έναν προπονητή πραγματικά μύθο και έτσι καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να επιστρέψει ο Αχιλλέας Φαρσάλων στην Γ Εθνική μετά από 27 χρόνια.

Την περσινή σεζόν η ομάδα πλήρωσε την αργή εκκίνηση της και τα λάθη που έγιναν, καθώς έφυγαν από την ομάδα παιδιά που ήταν βαρόμετρο την χρονιά της ανόδου, όπως επίσης και ο κ. Παραφέστας και αργήσαμε να δέσουμε.

Ήρθαν στην ομάδα νέα και φιλόδοξα παιδιά τα οποία όμως ήθελαν χρόνο προσαρμογής και αυτό ήταν κάτι που φάνηκε καθώς από ένα σημείο και έπειτα η ομάδα έδειξε σημάδια ανάκαμψης, πήρε αποτελέσματα και έδειξε ότι αν κάποια πράγματα γινόταν λίγο νωρίτερα ίσως και να καταφέρναμε σε μια πολύ δύσκολη σεζόν όπου υποβιβαζόντουσαν η μισή κατηγορία, να παλεύαμε με ακόμη περισσότερες δυνάμεις για την παραμονή. Η ομάδα μέσα στην χρονιά πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές όμως κατάφερε να παραμείνει ενωμένη και να τερματίσει αξιοπρεπέστατα την σεζόν.”

Τι ήταν αυτό που σας κράτησε τόσο ενωμένους;

“Ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε στην ομάδα σε αυτό το κρίσιμο σημείο τον κ. Τάκη Παραφέστα έναν άνθρωπο ο οποίος πραγματικά είναι πολύ καλός προπονητής αλλά και πολύ καλός άνθρωπος.
Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που συνεργάστηκα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Επίσης ο κ. Χρήστος Τσαπραΐλης ο πρόεδρος της ομάδος ήταν πραγματικά δίπλα μας, ένας άνθρωπος που έχει δώσει πάρα πολλά στον Αχιλλέα Φαρσάλων και έδειξε την αγάπη του και την στήριξη του σε πραγματικά δύσκολες στιγμές.
Μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης και του τεχνικού τιμ καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να τερματίσουμε αξιοπρεπέστατα μια δύσκολη σεζόν.”

Ο κ. Τσαπραΐλης παρέδωσε τα ηνία του Αχιλλέα Φαρσάλων.Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδος για την επόμενη ημέρα;

“Ο κ. Τσαπραΐλης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος ο οποίος έβαλε πλάτη σε δύσκολες στιγμές, βγήκε μπροστά και με προσωπικό κόστος πολλές φορές στήριξε την προσπάθεια που είχε γίνει, δείχνοντας ότι αγαπάει με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια την ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων. Είναι κρίμα να μην υπάρχει διαδοχή κατάσταση. Ο απλός κόσμος της Επαρχίας Φαρσάλων στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τον Αχιλλέα Φαρσάλων και τους αξίζουν πολλά ευχαριστώ για την στήριξη τους. Εύχομαι ειλικρινά ο Αχιλλέας Φαρσάλων που έχει φιλάθλους και κόσμο που τον αγαπάνε ειλικρινά και για αυτό είναι από τα πλέον Ιστορικά σωματεία του Νομού Λάρισας, να επανέλθει άμεσα στον δρόμο των επιτυχιών και να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υπέροχο κόσμο της ομάδος που ειλικρινά βρέθηκε δίπλα μας σε όλες τις καταστάσεις και μας έδινε δύναμη και ώθηση για να συνεχίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χρήστο Τσαπραΐλη που ειλικρινά είναι ένας άνθρωπος που έχει δείξει με πολλούς τρόπους πόσο πολύ αγαπάει αυτή την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρέθηκαν στην Διοίκηση του Συλλόγου αυτά τα χρόνια και έβαλαν ο καθένας το δικό του λιθαράκι ώστε ο Αχιλλέας Φαρσάλων να προσπαθεί πάντοτε για το καλύτερο δυνατό πάνω στις βάσεις και τις αξίες που πρεσβεύει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγιώτη Θεοδώρου τον γενικό αρχηγό της ομάδος που τρία χρόνια τώρα ήταν συνεχώς δίπλα μας και έκανε τα πάντα για εμάς. Τον φροντιστή της ομάδος τον κ. Σωτήρη Βουλγαράκη ο οποίος πραγματικά έδινε σώμα και ψυχή ώστε να μας παρέχει τα πάντα. Τον Θοδωρή Γκόβαρη ο οποίος ήταν πάντα παρών όταν τον χρειαζόμασταν και έτρεχε πολλά θέματα για την ομάδα τόσο Διοικητικά, όσο και οργανωτικά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου που συνεργάστηκα αυτά τα τρία χρόνια. Όλους τους προπονητές, τους γυμναστές και τα τεχνικά επιτελεία που δούλεψα μαζί τους. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα είναι πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μου.”

Η δική σου επόμενη ημέρα που θα σε βρει; Τι πλάνα υπάρχουν;

“Έχουν γίνει κάποιες επαφές με την ομάδα των Τρικάλων, ώστε να αναλάβω το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή, σε μια ομάδα η οποία ως στόχο έχει τον πρωταθλητισμό στην Β Εθνική κατηγορία. Υπάρχουν συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, είναι κάτι που απαιτεί τρέξιμο, είναι ένα νευραλγικό πόστο, όμως θέλω να συνεχίσω να προσφέρω στο ποδόσφαιρο. Τα Τρίκαλα έχουν ήδη τις βάσεις έχουν θέσει ως στόχο την άνοδο στην Superleague.”

Επιμέλεια – Συνέντευξη: Άλκης Σούρλας