Ξεχωριστές εργασίες από το ΕΠΑΛ Φαρσάλων με ιστορικό και κοινωνικό μήνυμα

Την Πέμπτη 24/5/2018 έγινε στο 1ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων, η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών της Α΄ Τάξης στα μαθήματα Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία και Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

Στο μάθημα Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία οι μαθητές παρουσίασαν τα εξής θέματα:

─ Βιολογική θρέψη φυτών
─ Θερμομόνωση
─ Βιοκαύσιμα
─ Χαρτί ύλη μαγική
─ Τέχνη από σκουπίδια

Οι δυο τελευταίες εργασίες είχαν ως στόχο να αναδείξουν τη σημασία της ανακύκλωσης στέλνοντας το μήνυμα πώς τα άχρηστα υλικά μπορούν να μετατραπούν σε χρήσιμα, ακόμα και να γίνουν τέχνη, όπως ο πίνακας του Vincent Van Gogh «Έναστρη νύχτα» που φτιάχτηκε από κουτάκια αλουμινίου.

Στη συνεχεία οι μαθητές παρουσίασαν το Πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Τα μνημεία του τόπου μας», που υλοποίησαν στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.
Στόχος του προγράμματος ήταν η παρουσίαση σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται κοντά στον τόπο διαμονής των μαθητών, στα Φάρσαλα και στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

─ Ακρόπολη Φαρσάλων
─ Θολωτός τάφος – Φάρσαλα
─ Κουτρουλού Μαγούλα – Νέο Μοναστήρι
─ Κάστρο Πρόερνας – Νέο Μοναστήρι
─ Κάστρο Καλλιθέας
─ Τεκές – Αλβανική μονή δερβίσηδων – Ασπρόγεια Φαρσάλων

Το ΕΠΑΛ Φαρσάλων ευχαριστεί την κα Βάσω Νούλα, Αρχαιολόγο – Ειδική συνεργάτιδα του Δήμαρχου Φαρσάλων, για την ξενάγησή της στην Ακρόπολη Φαρσάλων, τον κο Νίκο Καλημέρη, Αντιδήμαρχο Δομοκού για την ξενάγηση και τις πληροφορίες που παρείχε στους μαθητές σχετικά με τις θέσεις Κουτρουλού Μαγούλα και Κάστρο Πρόερνας και τις κες Ασημίνα Τσιάκου και Κατερίνα Ζάχου για την ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Γελαδάρης Νίκος, Γκέβρος Λεωνίδας, Δημητριάδης Νίκος, Δημητρίου Ηλίας, Καρατόλιας Αλέξανδρος, Κατσανάκης Παναγιώτης, Κιοσέ Μιχάλης, Λίκα Μαρσελίνο, Μαργαρίτης Κυριάκος, Μανίκα Ευθυμία, Μακρής Γιώργος, Μάργαρης Σταύρος, Μαυρομύτη Ευθυμία, Ντόκου Βασιλική, Ξυνογαλά Ευαγγελία, Στρατής Αλέξανδρος, Τασούλα Παρθένα, Χρυσόμαλλος Δημήτρης.

Συντονίστρια των εργασιών ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Ευαγγελία Ροϊδούλη, Μηχανολόγος ΠΕ82.