Έτοιμος ο «Κλεισθένης» μέσα στον Ιούνιο

Μέσα στον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί και η ψήφιση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστήριξε από τη Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μάλιστα μίλησε και για «φωνές που ήθελαν να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση, στην οποία όμως δεν συμμετέχει ο αυτοδιοικητικός κόσμος».
«… ή κανείς αποδέχεται την κουλτούρα της απλής αναλογικής ή μένει προσηλωμένος σε ένα εκλογικό σύστημα το οποίο έχει κλείσει τον κύκλο του » τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και ότι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και να τις αξιολογήσουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επικείμενη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον ερχόμενο Αύγουστο και περιγράφοντας την κατάσταση έκανε λόγο για μια πραγματικότητα που δεν είναι ανέφελη, υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο η δυναμική της οικονομίας θα είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα για να επανασχεδιασθούν κάποιες δεσμεύσεις.

Νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης είχε συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τον περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, τους επτά δημάρχους του νομού. Απ. Καλογιάνη, Αντώνη Γκουντάρα, Κωνσταντίνο Κολλάτο, Παν.Σαρχώση, Νίκο Ευαγγέλου, Άρη Καραχάλιο, Αθανάσιο Νασιακόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Δ. Παπαδημόπουλο.

Η συνάντηση όπως τόνισε υπουργός Εσωτερικών κατέδειξε την ανάγκη συνεργασίας πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και αφορισμούς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγοραστός δήλωσε:»Eχουμε μια διαφορετική άποψη, μετά λόγου γνώσεως, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι ένα νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι για την κοινωνία,για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό το νομοσχέδιο δεν δίνει τη δυνατότητα αυτή, για αυτό και καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την μετάβαση στην περιφερειακή διακυβέρνηση. Το βασικό που επιδιώκει αυτό το νομοσχέδιο είναι η απλή αναλογική, η οποία έχει ωραία ταμπέλα αλλά δεν έχει την αρχιτεκτονική διοίκησης….Η δεύτερη Κυριακή ανοίγει το δρόμο για συναλλαγές οι οποίες θα οδηγήσουν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις…»

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε «..κατατέθηκαν πολύ σημαντικές προτάσεις και για μια ακόμη φορά είδα τον υπουργό να έχει ανοιχτά τα αυτιά του, να σημειώνει και να διατυπώνει την άποψη ότι σημαντικά ζητήματα είναι ανοιχτά για διαβούλευση»

Πηγή: ert.gr