Ιδρύθηκε αγροτικός συνεταιρισμός κτηνοτρόφων με έδρα τα Φάρσαλα

Ο πρώτος αγροτικός συνεταιρισμός κτηνοτρόφων με έδρα τα Φάρσαλα και μέλη κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, αλλά και όμορους Δήμους, απέκτησε «σάρκα και οστά».

Με τη συμβουλευτική υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Φαρσάλων Γη», τριάντα δύο νέοι αιγοπροβατοτρόφοι από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φαρσάλων  και από το Δήμο Κιλελέρ, κατόρθωσαν να ξεπεράσουν ενδοιασμούς και επιφυλάξεις, και δημιούργησαν την πρώτη οργάνωση κτηνοτρόφων συνεταιριστικού δικαίου στην νεότερη ιστορία των Φαρσάλων.

Ο συνεταιρισμός έχει ήδη καταχωρηθεί στο Μητρώο Συνεταιρισμών του Ειρηνοδικείου Φαρσάλων, απέκτησε ΑΦΜ και καταχωρήθηκε στο Μητρώο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων του ΥΠΑΑΤ. Ήδη, δεκάδες άλλοι κτηνοτρόφοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο νέο σχήμα, αρκετοί από τους οποίους έχουν υποβάλλει προς την προσωρινή διοίκηση αίτηση εισόδου.

Ο συνεταιρισμός φιλοδοξεί να συμβάλει στην οργάνωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των μελών σύμφωνα με σύγχρονα πρότυπα με στόχο τη βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων και την ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής ισχύος  των κτηνοτρόφων σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους την ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.