ΕΠΣΛ: Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα οι αγώνες της τελικής φάσης των τμημάτων υποδομής ΕΠΙΛΟΓΕΣ 2017-2018

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για την τελική φάση των τμημάτων υποδομής ΕΠΙΛΟΓΕΣ 2017-2018.
Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν από πλευράς της Ε.Π.Σ.Ν.Λάρισας ο Πρόεδρος κ. Μπουχλαριώτης Δ. και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Γρηγοριάδης Ε. όπως επίσης οι κ.κ. Αλατάς Ε., Μπανιάς Ε. & Κόκκινος Μ.

Από τα σωματεία που αγωνίζονται στην τελική φάση των αγώνων παραστάθηκαν οι κάτωθι:

Αθανάσιος Τριανταφυλλόπουλος (Ηρακλής Λάρισας), Βάγιος Καραφέρης (Ανθούπολη), Δημήτριος Κουκουλιαύκας (Π.Α.Ο.Λ.Αβέρωφ), Θοδωρής Βουτυρίτσας (Ατρόμητοι/Θύελλα), Γεώργιος Καφφές (Αστραπή Νέας Πολιτείας), Ζήσης Γεράσης (Νίκη Μιχαήλ), Πάρης Λουντρούδης  (Α.Ε.Λ.), Νικόλαος Κεχαγιάς (Ακαδημία Τυρνάβου).

Το παρών στην Σ/Τ έδωσε και ο Πάτερ Τιμόθεος Κοντογιάννης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου για λογαριασμό του Κρίκκειου Ορφανοτροφείου καθώς ο Ιωαννής Μαβίδης, πατέρας της μικρής Ελένης.

Όλοι οι αγώνες της τελικής φάσης (μικροί και μεγάλοι τελικοί) έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και αρχικά είχε αποφασιστεί ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Κρίκκειο Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητρόπολης. Έπειτα όμως από το περιστατικό που προέκυψε στην μικρή Ελένη Μαβίδη η οποία διαγνώστηκε με παρασπονδυλικό σάρκωμα του Ewing ο πρόεδρος της Ένωσης και ο Πάτερ Τιμόθεος αποφάσισαν τα χρήματα να δοθούν εξ’ ημισίας στο Κρίκκειο Ορφανοτροφείο και στην οικογένεια Μαβίδη για να μπορέσουν να καλύψουν την εγχείρηση στην οποία πρέπει να υποβληθεί άμεσα το παιδί.

Την Συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ν.Λ. κ. Μπουχλαριώτης Δ. όπου αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ομάδων, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η  Μητρόπολη Λάρισας & Τυρνάβου στο Κρίκκειο Ορφανοτροφείο συγχαίροντάς τους για τον αγώνα που κάνουν καθημερινά για τα ορφανά παιδιά. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό της μικρής Ελένης δίνοντας την υπόσχεσή του πως η Ένωση όσο μπορεί θα στηρίξει την προσπάθεια των γονιών της να ολοκληρωθεί η θεραπεία της.

Από πλευράς του ο Πάτερ Τιμόθεος ευχαρίστησε την Ε.Π.Σ.Ν.Λ. για την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν τους τελικούς αγώνες δίνοντας φιλανθρωπικό χαρακτήρα ενώ στη συνέχεια εξ’ ύμνησε την πρόταση του προέδρου της Ένωσης να προσφέρει στην οικογένεια Μαβίδη το μισό ποσό που θα μαζευτεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γρηγοριάδης ο οποίος έκανε έναν απολογισμό για την φετινή πορεία των πρωταθλημάτων Υποδομής-ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Στην αρχή αναφέρθηκε στην  πολυπλοκότητα των πρωταθλημάτων στα οποία αγωνίσθηκαν 121 ομάδες και παρά τα όποια προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όλα τα πρωταθλήματα είχαν αίσιο τέλος. Στη συνέχεια μίλησε για την πρωτοποριακή κίνηση της Ε.Π.Σ.Ν.Λ. να διοργανώσει αυτό το τουρνουά για τον Υπερπρωταθλητή κάθε κατηγορίας, το οποίο δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά και τις ομάδες. Οι αγώνες αυτοί γίνονται μόνο για τα παιδιά και για αυτό όλο το κόστος της διοργάνωσης το καλύπτει η Ένωση. Ενημέρωσε επιπλέον τις ομάδες ότι στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και μετά από απόφαση της διοίκησης της Ε.Π.Σ.Ν.Λ. θα δοθούν μετάλλια στους ποδοσφαιριστές των 4 ομάδων που θα λάβουν μέρος στους μικρούς και μεγάλους τελικούς.

Τέλος κάλεσε τις ομάδες και τους φιλάθλους να δείξουν την ευαισθησία τους αγοράζοντας εισιτήριο με κόστος 2 Ευρώ, για να στηρίξουν το έργο της Ιεράς Μητρόπολης και του Κρίκκειου Ορφανοτροφείου όπως επίσης να βοηθήσουν να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται η οικογένεια του κου Μαβίδη για την κόρη τους Ελένη.

Από πλευράς τους οι εκπρόσωποι των ομάδων αφού συνεχάρησαν την πρωτοβουλία της διοίκησης για το τουρνουά, ευχήθηκαν στον κ. Ιωαννή Μαβίδη ταχεία ανάρρωση στην κόρη του και να γίνουν ωραίοι αγώνες που θα τους ευχαριστηθούν πρωτίστως τα παιδιά αλλά και οι φίλαθλοι.

Μεγάλοι Τελικοί
Εφηβικό: Ακαδημία Τυρνάβου – Ανθούπολη 29.5.18 στις 17.30 στο γήπεδο της Φιλιππούπολης
Παιδικό: Ατρόμητοι/Θύελλα – Α.Ε.Λ. 24.5.18 στις 18.30 στο γήπεδο της Γιάννουλης
Προπαιδικό: Αστραπή Νέας Πολιτείας – Νίκη Μιχαήλ

Μικροί Τελικοί
Εφηβικό: Ατρόμητοι/Θύελλα – Α.Ε.Λ. 26.5.18 στις 10.00 στο γήπεδο της Φαλάνης
Παιδικό: Π.Α.Ο.Λ.Αβέρωφ – Αστραπή Νέας Πολιτείας 24.5.18 στις 17.00 στο γήπεδο της Γιάννουλης
Προπαιδικό: (ημιτ.) Π.Α.Ο.Λ.Αβέρωφ – Οικονόμος Τσαριτσάνης 24.5.18 στις 16.00 στο γήπεδο της Φαλάνης
(ημιτ.) Φαλανιακός – Ηρακλής Λάρισας 24.5.18 στις 17.30 στο  γήπεδο της Φαλάνης
– Οι νικητές των πιο πάνω αγώνων θα αγωνισθούν στον Μικρό Τελικό του Προπαιδικού