Ηλιοφάνεια, βοριάδες και 30άρια την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι και στο Ιόνιο ανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά  αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα  Ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 23/05/2018

Την Τετάρτη αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα Ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα Ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.