Λεωνίδας Γκόβαρης: “Λειτούργησε εξαιρετικά το πλάνο μας και έτσι πετύχαμε τον στόχο μας”

Τον δικό του απολογισμό της φετινής σεζόν έκανε ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Λεωνίδας Γκόβαρης.

Ο πρόεδρος των επιτυχιών όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς καθώς με αυτόν στο τιμόνι της Διοίκησης η ομάδα βρέθηκε από τα “αλώνια” της Α2 ΕΣΚΑΘ κατηγορίας στα “σαλόνια” της Β’ Εθνικής ανέλυσε το πως η ομάδα του Γυμναστικού έπειτα από ένα περίεργο καλοκαίρι βρήκε τον τρόπο έχοντας ήδη δουλέψει πάνω σε ένα πλάνο να πετύχει την άνετη παραμονή σε μια πολύ απαιτητική και δύσκολη κατηγορία, ποιοι ήταν οι άξονες που κινήθηκαν οι μπλε και έφτασαν στην άνετη παραμονή και η νέα σεζόν θα τους βρει και πάλι στην Β Εθνική κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το καλοκαίρι δεν γνωρίζαμε που θα αγωνιστούμε, μας ανακοινώθηκε στο τέλος του Αυγούστου σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε.

Εγώ είχα ήδη κάνει μια προετοιμασία μαζί με ανθρώπους που εμπιστεύομαι στον χώρο του μπάσκετ και για τις δύο περιπτώσεις τόσο στην περίπτωση που θα αγωνιζόμασταν στην Γ Εθνική τόσο και αν θα αγωνιζόμασταν στην Β Εθνική κατηγορία.

Όταν συστάθηκε η νέα Διοίκηση εμένα μου ζητήθηκε να βοηθήσω από την θέση του προέδρου ελέω της τεχνογνωσίας που έχω σε κάποια ζητήματα και της προετοιμασίας που είχα κάνει. Ήταν εύκολο για εμάς έπειτα από το πλάνο που είχαμε ήδη έτοιμο να στελεχώσουμε το ρόστερ μας μαζί με έναν ικανό και αξιόλογο προπονητή.
Αγωνιστικά εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε ολοκληρωμένη προετοιμασία και αυτό είχε τόσο θετική όσο και αρνητική εικόνα.
Θετική διότι στην αρχή υπήρχε η ενέργεια και οι δυνάμεις να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόταν ώστε να ξεκινήσουμε πολύ καλά στην Β Εθνική και να πάρουμε μεγάλα αποτελέσματα τα οποία μας βοήθησαν ώστε να πετύχουμε νωρίς τον στόχο της παραμονής.
Αρνητική διότι μετέπειτα ξεκίνησε να εμφανίζεται η κόπωση η οποία μαζί με το περιορισμένο ροτέισιον το οποίο υπήρχε και με διάφορους άλλους παράγοντες που θα αναλυθούν κάποια στιγμή δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια εικόνα.
Σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατηγορία εκεί που όλοι μας είχαν ως πρώτο φαβορί να πέσουμε κατηγορία όχι μόνο δεν πέσαμε κατηγορία αλλά καταφέραμε και μείναμε και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Αυτό οφείλεται στην δίψα των νέων ανθρώπων που μπήκαν στην Διοίκηση και μαζί με την τεχνογνωσία των παλιών μελών έδεσε όλο αυτό και καταφέραμε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
Ήρθαν στην ομάδα παιδιά που εκτός από αξιόλογοι αθλητές είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες και αυτό βοήθησε πάρα πολύ ώστε να ενταχθούν γρήγορα στην μεγάλη οικογένεια του Γυμναστικού».

Ο κ. Γκόβαρης αναφέρθηκε και στην δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Γυμναστικού και αν αυτό νιώθει ότι είναι η μεγαλύτερη ηθική δικαίωση για τους κόπους του:

«Αυτή ήταν η μοναδική ηθική υποχρέωση που είχα και είναι απίστευτη δικαίωση για εμένα αλλά και για όλον τον Σύλλογο.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται στις Ακαδημίες κάνουν τρομερά επαγγελματική δουλειά και όλο αυτό είναι πολύ όμορφο και σημαντικό.
Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπω στο ημίχρονο των αγώνων μικρά παιδιά να τρέχουν στο παρκέ και να παίζουν μπάσκετ.
Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Στόχος μας ήταν σε μια εξ ολοκλήρου ποδοσφαιρική Επαρχία όπως είναι τα Φάρσαλα να φέρουμε το μπάσκετ στην συνείδηση του κόσμου και των μικρών παιδιών και αυτό είναι που με γεμίζει εμένα προσωπικά».