Ευρεία υποστήριξη από πολλούς βουλευτές της Θεσσαλίας στον Κ. Μπαργιώτα για σύγκληση της Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας σε ειδική συνεδρίαση

Ευρείας υποστήριξης από πολλούς βουλευτές Θεσσαλίας έτυχε η πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Κώστα Μπαργιώτα, να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας σε ειδική συνεδρίαση, μετά με την αναιτιολόγητη απόρριψη πρότασης του CERN για δημιουργία Κέντρου Πρωτονικής Θεραπείας για καρκινοπαθείς. Στη Θεσσαλία έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ακυρώνεται μια πολυετής προσπάθεια από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μελέτη του 2014 που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, είχε εξασφαλισθεί οικόπεδο, έχει δεσμευθεί κονδύλι από το ΕΣΠΑ της τάξεως των 8-10 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και είχε υπογραφεί και Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και CERN. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι τον Οκτώβριο του 2017, παρόντος του ιδίου του Πρωθυπουργού, στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων, ανέδειξαν την ανάγκη δημιουργίας ενός καινοτόμου ογκολογικού κέντρου. Το εγχείρημα αποτελεί πρόκληση για τη Θεσσαλία λόγω του δυνητικά αυξανόμενου αριθμού περιστατικών που θα εξυπηρετούνται, καλύπτοντας όχι μόνο τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, αλλά και περιστατικά από όμορες χώρες.

Οι βουλευτές ευελπιστούν στην άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Επιτροπής, ώστε να τοποθετηθεί επίσημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων στο κοινοβούλιο, καθώς οι αντικρουόμενες δηλώσεις και διαψεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ έχουν δημιουργήσει σύγχυση και απορίες.