Εκοιμήθη ο π. Θεόδωρος Λιακόπουλος από το Σιτόχωρο Φαρσάλων

Εκοιμήθη εν Κυρίω, σήμερα, σε ηλικία 80 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Λιακόπουλος, ύστερα από 53 χρόνια ιερατικής διακονίας. Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1938 στο Σιτόχωρο Φαρσάλων και ολοκλήρωσε στα Φάρσαλα τις γυμνασιακές του σπουδές. Ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1965 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος Δαμασκηνό και υπηρέτησε αρχικώς στο Βελεστίνο. Κατόπιν, υπηρέτησε, διαδοχικά, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Ιωλκού, Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας και από το 1978 στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

Ο π. Θεόδωρος υπήρξε συνειδητός, φιλότιμος και εργατικός Κληρικός, αλλά και αποδοτικός εκπαιδευτικός, αφού υπηρέτησε, ως Καθηγητής, επί δεκαετία, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο του Βόλου, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο στην καλή αγωγή των παιδιών και στην κατάρτισή τους, για την ένταξή τους στον ιερό Κλήρο. Άφησε στο ποίμνιό του ανεξίτηλα ίχνη γνήσιου ιερατικού ήθους και ευσυνείδητης προσήλωσης στην υψηλή αποστολή του.

Ήταν έγγαμος, πατέρας τριών τέκνων και παππούς τριών εγγονών.

Από τις 7.00 π.μ. αύριο Τετάρτη 23/5, η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ενώ η εξόδιος Ακολουθία του π. Θεοδώρου Λιακόπουλου θα ψαλεί, στις 11.30 π.μ.

Πηγή: volospress.gr