Καταιγίδα και χαλάζι έκαναν ζημιές σε καλλιέργειες στους Δήμους Σοφάδων και Λ. Πλαστήρα

Αρκετά προβλήματα δημιούργησε στις καλλιέργειες η απογευματινή μπόρα της Κυριακής (20/5) που έπληξε την περιοχή μας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Karditsalive.Net.

 Η βροχόπτωση ήταν σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του νομού μας και κατά τόπους τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκε και χαλάζι. Οι σημαντικότερες προς τα παρόν ζημιές φαίνεται να έχουν σημειωθεί στην περιοχή των Σοφάδων όπου όπως μας ενημέρωσε στην επικοινωνίας μας ο Δήμαρχος Σοφάδων κ.Θάνος Σκάρλος χαλάζι έπεσε σε Καρποχώρικαι στο Λεοντάρι (χαμηλά) ενώ μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν μεταξύ άλλων σε Ν. Ικόνιο, Γραμματικό, Φίλια, Δασοχώρι και Μαυραχάδες. Στην παρούσα φάση ακόμα γίνονται έλεγχοι τόσο από τον ίδιο όσο και από τους προέδρους των κοινοτήτων ώστε αύριο να υπάρξει άμεσα η σχετική αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ για δηλώσεις ζημιών από τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Δ. Τσιαντήεπιβεβαίωσε ότι υπήρξαν ζημιές από χαλάζι στην περιοχή του Μοσχάτου, Μεσενικόλα και χαμηλά στο Μορφοβούνι με τις εκτιμήσεις να γίνονται αύριο υπό το φως της ημέρας για το ποια η έκταση των ζημιών κυρίως σε αμπελώνες που φημίζεται η περιοχή.

Σε ότι αφορά το Δήμο Καρδίτσας προβλήματα αναφέρθηκαν από χαλαζόπτωση στην περιοχή της Πτελοπούλας αρκετό το ύψος του νερού ωστόσο που έπεσε και σε γειτονικά χωριά.

Στην περιοχή του Δήμου Αργιθέας επίσης σημειώθηκε χαλαζόπτωση σε κοινότητες όπως στα Βραγκιανά και στην Καλη Κώμη.

*Φωτό αρχείου

Πηγή: Karditsalive.net