Κέλλας: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για το φιάσκο με τη φέτα

«Το ζήτημα της φέτας, σκεπάζεται σήμερα από την ανεκδιήγητη ανικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία κατάφερε να χάσει ένα τεράστιο ποσό, που προοριζόταν για τη χώρα μας από την ΕΕ, με σκοπό την προώθηση της φέτας, του εθνικού εμβληματικού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προϊόντος μας, στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Από το ΥπΑΑΤ στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και από κει πάλι πίσω, παρακολουθούμε ένα απίστευτο γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών με το ίδιο όμως αποτέλεσμα: την ευκαιρία που χάσαμε ως χώρα να προβάλουμε τον λευκό μας χρυσό».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το μήνυμα του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στην ημερίδα για τη Φέτα που διεξήχθη στον Αλμυρό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία ανάδειξης του θέματος των “Εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ με Τρίτες χώρες για τη φέτα”, τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που “κρύβονται” στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με άλλα κράτη, μέσα από τις οποίες πρέπει να προασπίζεται η πλήρης προστασία των ΠΟΠ προϊόντων της χώρας μας».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, χαρακτήρισε ως “ομολογία αποτυχίας” την απόφαση του κ. Αποστόλου για καρατόμηση του Δ.Σ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, επεσήμανε:

«Είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ η ανάγκη για τον σχεδιασμό και υλοποίηση μιας συνολικής στρατηγικής για τη φέτα μέσα και από τη δημιουργία Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.

Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από πλευράς Υπ.ΑΑΤ, ναρκοθετούν μια ενιαία προσπάθεια παραγωγών και επιχειρηματιών να προστατεύσουν την ποιότητα και να προσδώσουν στο εθνικό μας προϊόν τον ρόλο που του πρέπει, με την ανάδειξη της αξίας της ΠΟΠ φέτας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

“Την ίδια ώρα μάλιστα”, συνέχισε ο Λαρισαίος βουλευτής, “που υποτίθεται πως δίνουμε τη μάχη της προστασίας της φέτας, πληθαίνουν οι καταγγελίες των Ελλήνων παραγωγών για αθρόες εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος, που σε συνδυασμό με τους μηδαμινούς κρατικούς ελέγχους, οδηγούν αφενός μεν σε κατάρρευση των τιμών και αφετέρου στην ουσιαστική απώλεια του προϊόντος ΠΟΠ”.

«Όσο η χώρα μας δεν αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα εκλεκτά μας, ποιοτικά  αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ως αιχμή του δόρατος σε μια αναπτυξιακή στρατηγική του πρωτογενούς τομέα, το μέλλον θα απομακρύνεται αντί να έρχεται  πιο κοντά», κατέληξε στο μήνυμά του ο κ. Κέλλας, αναμένοντας τα συμπεράσματα από την ημερίδα.