Γ. Αναγνωστόπουλος: “Αποχωρώ από τον Γυμναστικό με τις καλύτερες αναμνήσεις, ευχαριστώ πολύ όλους όσους συνεργάστηκα!”

Δηλώσεις έκανε έπειτα από την λήξη της αναμέτρησης του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων ο αρχηγός των μπλε Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Ο πολύπειρος μπασκετμπολίστας έκανε τον απολογισμό της σεζόν μέσα από την δική του ματιά, μίλησε για τις Ακαδημίες και την επιτυχημένη πορεία τους όπου ως εκ των προπονητών έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία, ενώ τέλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων ως μπασκετμπολίστας έπειτα από τρία χρόνια γεμάτα με επιτυχίες, ανόδους και πολλές όμορφες στιγμές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αναφορικά με την νέα σεζόν, τις δυσκολίες οι οποίες υπήρξαν ώστε να στηθεί μια ομάδα τόσο ανταγωνιστική η οποία εν τέλει πέτυχε πολύ γρήγορα τον στόχο της παραμονής και έδειξε την ποιότητα της και την δυναμική της παρά το γεγονός ότι ήταν νεοφώτιστη.

“Φέτος η ομάδα ξεκίνησε δίχως να γνωρίζει κανείς που θα αγωνιστεί και όλα ήταν στον αέρα. Έπειτα από αρκετό διάστημα υπήρξε η απόφαση να αγωνιστούμε στην Β Εθνική κατηγορία. Πάρθηκε η απόφαση η ομάδα να συμμετέχει στην Β Εθνική κατηγορία με την νέα διοίκηση και τα νέα πρόσωπα που μπήκαν ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο να κάνει από την αρχή το καλύτερο δυνατό και όσοι γνωρίζαμε από τα δεδομένα της κατηγορίας βοηθώντας ο καθένας από το πόστο του.

Ο κόσμος της επαρχίας κινητοποιήθηκε άμεσα βοήθησε σε δύσκολους καιρούς την ομάδα όσο περισσότερο μπορούσε τόσο οι επαγγελματίες της πόλης όσο και οι απλοί φίλαθλοι και τους αξίζουν πολλά ευχαριστώ.

Ήρθε ένας πολύ έμπειρος προπονητής ο κ. Στέφανος Πέρκος και μαζί του έφερε νέα δεδομένα τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν στην ομάδα. Μαζί του ήρθε ένας εξαιρετικός γυμναστής ο κ. Οικονόμου, ενώ ο κ. Τασόπουλος ο οποίος ήταν στην Θεσσαλονίκη έκανε το σκαουτινγκ για την ομάδα. Ο κ. Πέρκος βοήθησε και τον κ. Ρίζο, ο οποίος είναι χρόνια στην ομάδα και είναι βοηθός προπονητή να μάθει πράγματα αναφορικά με το πώς δουλεύουν οι ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο. Σε όλα αυτά βοήθησε επίσης και η μακροχρόνια συνεργασία μας με τον φυσικοθεραπευτή Βασίλη Καραδήμα, καθώς και τον Λεωνίδα Γκόβαρη, που εκτός από πρόεδρος ήταν και γιατρός της ομάδας. Είναι σημαντικό η ομάδα να έχει γιατρό και φυσικοθεραπευτή οτι ώρα το χρειαστεί.

Μαζί ήρθαν παιδιά, που έμεναν εδώ και είχαν στο μυαλό τους μόνο το μπάσκετ καθώς γνώριζαν την κατηγορία και είχαν όνειρα και φιλοδοξίες. Όλο αυτό το κράμα μαζί με εμάς τους τρεις Φαρσαλινούς εμένα που έχω αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο, τον Χρήστο Αναγνωστόπουλο ο οποίος φέτος έκανε μια εκπληκτική σεζόν και έκανε την δική του υπέρβαση και τον Λεωνίδα Ντίνο ο οποίος είναι 17 ετών και έχει πολλά όνειρα και δυνατότητες προσπαθήσαμε και εν τέλει καταφέραμε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και εν τέλει να σωθεί άνετα, όπως έδειξε η βαθμολογία. Ενσωματώθηκαν νέα παιδιά στην ομάδα τα οποία με σωστή καθοδήγηση έχουν δυνατότητες να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να δουλεύουν σωστά.”

Οι Ακαδημίες του Γυμναστικού έχουν μεγάλη άνοδο και πολλά νέα παιδιά έχουν στραφεί προς το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Πως το εκλαμβάνεις εσύ αυτό που το ζεις καθημερινά εκ των έσω;

“Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε χρόνια πίσω όταν η Διοίκηση έδωσε μεγάλη βάση στις Ακαδημίες και με δουλειά από όλους έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον σκοπό αυτόν. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μικρά παιδιά να στρέφονται στον αθλητισμό και το μπάσκετ τόσο στον Γυμναστικό Σύλλογο όσο και στον Αθλητικό Σύλλογο. Ταλέντο υπάρχει στην Επαρχία σε όλα τα αθλήματα και πρέπει να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό τα νέα παιδιά, έχοντας σωστά πρότυπα και καθοδήγηση.”

Ποια είναι η επόμενη ημέρα για εσένα προσωπικά, έπειτα από μια σεζόν με σκληρή δουλειά;

“Αυτή ήταν η τελευταία μου εμφάνιση με την φανέλα του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους όσους συνεργάστηκα αυτά τα τρία πολύ όμορφα χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Γυμναστικό προσπάθησα να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα και λειτούργησα όσο πιο επαγγελματικά γινόταν διότι επαγγελματία σε κάνει ο τρόπος δουλειάς που κάνεις και όχι τα χρήματα που αμοίβεσαι.

Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να τιμήσω με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στην ομάδα και να τους δικαιώσω, τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Λεωνίδα Γκόβαρη και τον κ. Τάκη Μόκκα.

Πλέον θα ξεκουραστώ και θα δω μετέπειτα μαζί με την Διοίκηση της ομάδος αν θα υπάρξει συνέχεια με τις Ακαδημίες του Συλλόγου.

Θέλω να δώσω μεγαλύτερη βάση στην οικογένεια μου που σε λίγο καιρό θα μεγαλώσει καθώς περιμένω και παιδί και μετέπειτα θα εξετάσω όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.”