Εντυπωσιακή προσγείωση σε παραλία γεμάτη λουόμενους (βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια εντυπωσιακή αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε ο πιλότος ενός αεροσκάφους-αντίκα στο Ντέβον της Αγγλίας καθώς για «διάδρομο προσγείωσης» επέλεξε μια παραλία γεμάτη λουόμενους.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες,  ο Ζαρ Ρόκι χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσει όταν έσβησε ο κινητήρας του αεροσκάφους του το απόγευμα του Σαββάτου.

Στην προσπάθειά του ο πιλότος να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος προτρέπει με χειρονομίες τους λουόμενους προκειμένου να εκκενώσουν το χώρο.

O 47χρονος χειριστής κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος με επιτυχία χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

«Πετούσαμε χαλαρά όταν ξαφνικά αρχίσαμε να έχουμε απώλεια ισχύ στο κινητήρα. Στη συνέχεια ο κινητήρας έσβησε οπότε έπρεπε να βρω ένα σημείο να προσγειωθώ. Στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει καλύτερους διαδρόμους προσγείωσης. Δεν ήταν και το πιο ιδανικό αλλά έπρεπε να κάνω κάτι» δήλωσε ο 47χρονος πιλότος.

«Παραδέχομαι ότι φοβήθηκα. Δεν ήταν ότι πέρασε όλη η ζωή μπροστά στα μάτια μου αλλά αυτό που σκέφτηκα ήταν “την πατήσαμε”» δήλωσε από την πλευρά της η συνεπιβάτης του αεροσκάφους που χαρακτήρισε ήρωα τον Ρόκι.

 

Πηγή: ant1news.gr