Αγρια επίθεση από δεκάδες άτομα στον Γιάννη Μπουτάρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγρια επίθεση από εξοργισμένο πλήθος, δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κ. Μπουτάρης βρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής υποστολής της σημαίας στον Λευκό Πύργο, δέχθηκε επίθεση από παρευρισκόμενους πολίτες.

Κάποιοι του ζήτησαν αρχικά να αποχωρήσει από το σημείο και αντέδρασαν επειδή πραγματοποιήθηκε το ”Thessaloniki Pride”, αλλά και για τις δηλώσεις του σχετικά με το Σκοπιανό.

Ο δήμαρχος δεν αποχώρησε και τότε κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του, τον πέταξαν στο έδαφος κι άρχισαν να τον χτυπούν.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το Life-Events.gr και το seleo.gr

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος», δηλώνει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει: «Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους».

«Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία», καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter.

«Απόλυτα καταδικαστέα» χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. «Η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις», τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την  εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους. Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι.»

«Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής», συμπληρώνει.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση, αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων, που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του  τουρκικού εθνικισμού».

«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας “σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ”», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

 

 

Πηγή: ant1news.gr