Υγρός και ζεστός ο καιρός – “Επιμένει” η σκόνη

Το Σάββατο στα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι νότιοι και βαθμιαία τη νύχτα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια.

Για την Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.  Οι άνεμοι, μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση της βραδινές ώρες. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβρου κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα είναι νότιοι 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα Ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr