Ο καιρός της Παρασκευής

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου σταδιακά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται τις βραδινές ώρες για τις νότιες περιοχές της χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.  Οι άνεμοι, μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις,  παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και από τις μεσημβρινές μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Βελτίωση από το βράδυ στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις,  3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα Ηπειρωτικά. Βελτίωση από το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόριεα μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βόρειοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια.