Λαμπρούλης: Να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί Δημοσίων ΙΕΚ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Προβλήματα εκπαιδευτικών στα Δημόσια ΙΕΚ» κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Στην ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Οι εκπαιδευτικοί στα Δημόσια ΙΕΚ, 20 ημέρες πριν τις τελικές εξετάσεις, εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι! Είναι γνωστό πως από τις 9 Οκτωβρίου 2017 (εξάμηνο 2017 Β!) συνεχίζουν να μην καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων ΙΕΚ.

Το αποτέλεσμα είναι η πλειονότητα των 6.000 περίπου εκπαιδευτικών και ειδικά αυτοί οι οποίοι έχουν ως μοναδική βιοποριστική απασχόληση αυτή των Δ.ΙΕΚ να έχουν περιέλθει σε οικονομικό μαρασμό, σε κατάσταση απόγνωσης και σε αδυναμία αντιμετώπισης της καθημερινότητας, με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του εξαμήνου 2017 Β!, του οποίου η σύμβαση έργου έχει λήξει από τις 07/02/2018, καθώς και την πληρωμή των δεδουλευμένων του τρέχοντος εξαμήνου 2018 Α!

Την τακτοποίηση των απαιτούμενων εκείνων ενεργειών ώστε οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, από 30/06/2018, να δύνανται να αιτηθούν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται».