Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες – στα ηπειρωτικά – μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται την Πέμπτη, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και από το βράδυ, στο νότιο Ιόνιο, θα γίνουν ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι, μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιάδες, με ένταση τοπικά ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν νοτιάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις,  παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις,  εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί, με ένταση στο νότιο Ιόνιο κατά τόπους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ στις Κυκλάδες θα είναι νοτιοδυτικοί, ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί στις άλλες περιοχές και βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται τις βραδινές ώρες για τις νότιες περιοχές της χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά και τα νότια, με ένταση 3-5 και τοπικά στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.