Παραίτηση Σακελλαρίου από το ΣτΕ

Σε δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του επικεφαλής του Ανωτατου Δικαστηρίου, ο Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε ότι πριν από λίγο υπέβαλλε την παραίτηση του στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Επικαλέστηκε την πρόσφατη διαρροή πληροφορίων από την διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαφυλάξει το απόρρητο των διαδικασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως σημείωσε, θεώρησε επιβεβλημένη κίνηση την παραίτηση του, παρότι υπολείπονται λίγες ημέρες για την αποχώρηση του, λόγω συνταξιοδοτήσεως, όπως είπε εμφανώς συγκινημένος, μετά από διαδρομή 42 ετών

Όπως τόνισε, αυτές τις στιγμές η σκέψη του είναι στους πολίτες που έχουν υποστεί τόσα δεινά στα χρόνια των μνημονίων, τονίζοντας ότι από την θέσμοθέτηση των πρώτων νόμων του πρώτου μνημονίου, με τις ψήφους του ιδίου και μιας μειοψηφίας δικαστών, να κρούουν τον κώδωνα και για τις επιπτώσεις στην κοινωνία.

Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου, ελήφθησαν μια σειρά αποφάσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας για μια σειρά νόμων που βασίζονταν και στα επόμενα μνημόνια, κρίνοντας ως αντισυνταγματικές μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, σημειώνοντας ότι θεωρείται αδιανόητο να υπάρξουν, με διάφορες δικαιολογίες στην κατάρτιση ενός νέου Ασφαλιστικού, με επίπεδα συντάξεων πολύ χαμηλότερα και από τα σημερινά, που θα έχει όπως είπε ως τελικό αποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».

Ο κ. Σακελλαρίου, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, κατέληξε λέγοντας ότι ευελπιστεί να συνεχιστεί ο δρόμος αυτός των αποφάσεων της Δικαιοσύνης.

Πηγή: ant1news.gr