Νετανιάχου σε Ερντογάν: Δεν μπορεί να μιλά όποιος κατέχει εδάφη της Κύπρου

Συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεσή τους έδωσαν μέσω διαδικτύου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις εξελίξεις στη Γάζα.

«Κάποιος ο οποίος στέλνει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες για την κατοχή της βόρειας Κύπρου και εισβάλει στη Συρία δεν θα κάνει κήρυγμα σε εμάς, όταν υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας από απόπειρα εισβολής της Χαμάς», σχολίασε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο κ. Νετανιάχου έκανε επίσης λόγο για «αίμα αμέτρητων Κούρδων πολιτών στην Τουρκία και τη Συρία» στα χέρια του κ. Ερντογάν.

Με δική του ανάρτηση στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος απέστειλε «υπενθύμιση» προς τον κ. Νετανιάχου, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τρομοκράτες.

«Υπενθύμιση προς τον Νετανιάχου: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τρομοκράτες. Είναι ένα κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται την παλαιστινιακή γη ενάντια σε μια δύναμη κατοχής. Ο κόσμος στέκεται αλληλέγγυος στον λαό της Παλαιστίνης ενάντια στους καταπιεστές του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος.

Τη Δευτέρα, ο κ. Ερντογάν είχε κάνει λόγο για «γενοκτονία» που διαπράττει το Ισραήλ, αναφερόμενος στους τουλάχιστον 60 Παλαιστινίους, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας – Ισραήλ, στο περιθώριο της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ο κόντρα των δύο χωρών μαίνεται και σε διπλωματικό επίπεδο, με την Τουρκία να απελαύνει «για ορισμένο χρονικό διάστημα» τον Ισραηλινό πρέσβη και το Ισραήλ να απαντά με απέλαση του Τούρκου γενικού προξένου στα Ιεροσόλυμα.

Η Τουρκία ανακάλεσε επίσης τους πρεσβευτές της από το Ισραήλ, καθώς και από τις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr