Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής: “Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο παζάρι”

«Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο παζάρι. Ακριβώς για να έχουν περισσότερες θέσεις για συναλλαγή, καταργούν τους άμεσα εκλεγόμενους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Στο παζάρι βάζουν και τα έργα με την πρωτοφανή ρύθμιση που ενέταξαν στο Σχέδιο Νόμου να ψηφίζεται κάθε έργο χωριστά. Φανταστείτε στη Θεσσαλία κάναμε 1875 έργα. Θα χρειαζόμαστε 1875 ημέρες να τα ψηφίσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι ψήφιζαν πάντα όχι για ιδεολογικούς λόγους», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισήμανε ότι «προφανώς και δεν είναι σοβαρό ένα Σχέδιο Νόμου το οποίο αρχίζει και τελειώνει στα δημοψηφίσματα και τον εκλογικό σύστημα. Σοβαρό είναι ένα Σχέδιο Νόμου που ασχολείται με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των πολιτών, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο. Αυτά αφορούν τους πολίτες σήμερα κι όχι το εκλογικό σύστημα στην Αυτοδιοίκηση», σημείωσε.

Ήρθε η ώρα ο κ. Πουλάκης να διαψεύσει τον εαυτό του

Με αφορμή την παρουσία στη συνεδρίαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε πως «ήρθε η ώρα ο κ. Πουλάκης να διαψεύσει τον εαυτό του. Αυτή είναι αλήθεια που δεν επιδέχεται διάψευσης», πρόσθεσε και παρέθεσε όσα ο κ. Πουλάκης υποστήριζε ως Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας την περίοδο 2011 – 2014:

«Ο κ. Κ. Πουλάκης καταφερόταν εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητούσε την κατάργηση του Παρατηρητηρίου για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ προτείνοντας να μην στέλνουμε στοιχεία ως αιρετή Περιφέρεια, ήταν εναντίον του Μνημονίου, κατήγγειλε την έλλειψη προσωπικού και την ανεπαρκή χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία τρία χρόνια, ως κρατικός αξιωματούχος, ο κ. Πουλάκης πράττει και υποστηρίζει ακριβώς τα αντίθετα απ’ όσα έλεγε», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

«Αυταρχική και άκρως προσβλητική προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης η ενέργεια του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής:

«Πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά πρακτικά είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γάκης.

Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης μου επιτέθηκε αναίτια με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «κωλοτούμπα», ο κ. Γάκης, όχι μόνο δεν τον επανέφερε στην τάξη, όχι μόνο δεν προστάτευσε τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αλλά, ενεργώντας ως κομματικό στέλεχος, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη, αυταρχική, άκρως προσβλητική προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια».