Στη Βιτόρια το φάιναλ φορ του 2019

Ανακοινώθηκε από την Euroleague η πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

«Η Euroleague ανακοινώνει πως το 2019 το Final Four θα γίνει στη Βιτόρια στην Ισπανία», αναφέρει στο ξεκίνημά της η ενημέρωση της Ευρωλίγκας για τη διεξαγωγή του Final-4 της επόμενης χρονιάς στη Χώρα των Βάσκων. Στη συνέχεια, αναφέρεται πως «θα είναι η πρώτη φορά που η Βιτόρια, η πόλη μιας από τις σταθερές ομάδες της Ευρωλίγκας της Μπασκόνια, θα φιλοξενήσει το Final Four. Το γήπεδο του Final Four 2019 έχει χωρητικότητα πάνω από 15.000 θεατές. Η «Buesa Arena» έχει φιλοξενήσει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου όπως το Copa del Rey και τα τελικά του EuroCup το 2010 μεταξύ άλλων».

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε πως: «Η Βιτόρια και η Μπασκόνια έχουν μια πιστή βάση οπαδών που περίμενε πολύ καιρό να διοργανώσει ένα Final-4. Είναι μια αναγνώριση που την άξιζε η πόλη η οποία ζει για το μπάσκετ όσο λίγες».

Από την πλευρά του ο Χοσένα Κερεχέτα, πρόεδρος της Μπασκόνια, σχολίασε: «Είναι ένα όνειρο που κυνηγήσαμε για χρόνια και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Το Final Four 2019 θα βάλει τη Βιτόρια, την Αλάβα και τη Χώρα των Βάσκων στον παγκόσμιο χάρη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπερτομέου και τους συνεργάτες του για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Η άφιξη του κορυφαίου event στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, σημαίνει την αναγνώριση για ένα κλαμπ που θα γίνει 60 ετών το 2019 και μια πόλη και μια περιοχή που αναπνέει για το μπάσκετ»…

Πηγή: cnn.gr