“Παίρνει κεφάλια” ο Αποστόλου στον ΕΛΓΟ για την φέτα

Την παραίτηση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ του οργανισμού, αναφέρει πως ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση είναι η ευθύνη που φέρουν ώστε να χαθούν οι προθεσμίες σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες.

Η καταληκτική προθεσμία υπογραφής σύμβασης για το πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, έληγε στις 13 Μαΐου.

Αραμπατζή: ομολογία αποτυχίας του Αποστόλου για την φέτα

Για το θέμα, επίθεση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, μέσω της Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία σε δήλωση της αναφέρει:

«Η καρατόμηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το οποίο έχασε τις προθεσμίες σύναψης σύμβασης για το Κοινοτικό Πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ομολογία ανικανότητας και αποτυχίας.

Η ανικανότητα και οι καταστροφικοί χειρισμοί του κ. Αποστόλου για την Ελληνική Κτηνοτροφία δυστυχώς, δεν έχουν τέλος. Σε μια εποχή που η Ελληνική Αιγοπροβατοτροφία καταρρέει, και που τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι περισσότερο από πολύτιμα, το διορισμένο από τον κ. Υπουργό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ -στο οποίο συμμετείχαν στενοί του συνεργάτες καθώς και ο Γενικός του Γραμματέας- αποδείχθηκε ανίκανο να διαφυλάξει τα θεμελιώδη εμπορικά δικαιώματα της χώρας μας και των Ελλήνων κτηνοτρόφων και παραγωγών φέτας.

Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν 5,2 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικής συμμετοχής για την προώθηση του εθνικού, εμβληματικού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προϊόντος μας (Π.Ο.Π.) στην Ευρώπη αλλά και τις Η.Π.Α και τον Καναδά.

Θυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε ήδη από τις 14 Μαρτίου 2018 προειδοποιήσει για τη διαφαινόμενη αποτυχία, με σχετική Ερώτησή της στη Βουλή. Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Αποστόλου για τις καταγγελίες που έκαναν λόγο για μεθοδεύσεις από τη Διοίκηση του Οργανισμού στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως από τον κ. Αποστόλου να τις διερευνήσει.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ . Αποστόλου, που φέρει την πολιτική ευθύνη για τον εποπτευόμενο από τον ίδιο φορέα ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, θα καλυφθεί πίσω από τις παραιτήσεις των υφισταμένων του;».

Πηγή: ant1news.gr