Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Λάρισας στο «3rd Greek Weekend» στο Βελιγράδι

Το 3rd Greek Weekend in Belgrade (3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι) είναι πλέον θεσμός και φέτος διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή του επιμελητηρίου Λάρισας με αρκετές τοπικές επιχειρήσεις από τον νομό Λάρισας, αλλά και την συμμετοχή της  Φαρσαλινής επιχείρησης κρεάτων Εκ Φαρσάλων ΑΦΟΙ Χατζημήτρου.

Η έκθεση είχε ως κύριο σκοπό την εξωστρέφεια και να παρουσιάσει ελληνικά τοπικά προϊόντα και ελληνικές επιχειρήσεις, στο Βελιγράδι, σε μια έκθεση με φεστιβαλικό χαρακτήρα.

Η έκθεση με  είχε  την παραγωγή, την παράδοση, τον πολιτισμό, ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και γενικότερα την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Εκθέτες ήταν τουριστικοί οργανισμοί, διανομείς τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα, τράπεζες και άλλοι οργανισμοί. Ο κύριος λόγος της διοργάνωσης του Ελληνικού Σαββατοκύριακου στην Σερβία είναι οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο λαών. Η εκδήλωση προώθησε την περαιτέρω προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών μας σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λάρισας πραγματικά εντυπωσίασε. Εκτέθηκαν προϊόντα όπως ντόπια τυριά και φέτα, τσίπουρο, ούζο, ποικιλίες ντόπιων  κρασιών, γλυκά και παρασκευάσματα από ντόπια προϊόντα, κρεατικά, αρωματικά αποξηραμένα φυτά, φυσικά προϊόντα περιποίησης κ.α

Στην τελετή έναρξης της έκθεσης συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο Βελιγράδι προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια των τοπικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εξωστρέφεια.

Κατά την τελετή έναρξης ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι «χρειάζεται η Ελλάδα και η Σερβία μαζί, να κάνουμε συνέργειες και συνεργασίες αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε για την προτίμηση της φίλης Σερβίας στα ελληνικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένου και του τουριστικού προϊόντος. Στόχος του Επιμελητηρίου μας είναι να προωθεί την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας», κατέληξε

Τον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας επισκέφτηκε ο ιδιοκτήτης των «Σούπερ Μάρκετ Veropoulos», Νίκος Βερόπουλος που είναι από τις καλύτερες επιχειρήσεις του συγκεκριμένου τομέα στη Σερβία. Στο χώρο της έκθεσης των επιχειρήσεων της Λάρισας βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία Ζαφείρης Λαμπαδαρίδης.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ρεπορτάζ για τον Εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας έκανε το κρατικό κανάλι της Σερβίας στο οποίο ο κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται οι τοπικές επιχειρήσεις να κερδίσουν σταδιακά όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από πολλά πολιτιστικά και μουσικά προγράμματα. Χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα παρουσίασαν διαφορετικούς Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Η  ορχήστρα που έπαιξε  παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική είχε και αυτή Λαρισινό χρώμα. Πρόκειται για το συγκρότημα «Ελληνική Ψυχή» που απαρτίζεται από Λαρισαίους μουσικούς.

Η έκθεση έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (Hellenic Business Association – HBA), του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου, Κυβέρνησης της πόλης του Βελιγραδίου και της Beokom

Συναντήσεις για διάθεση προϊόντων και τουρισμό

Συναντήσεις με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Λάρισας  αλλά και την συνεργασία των δύο πλευρών- Λάρισας και Βελιγραδίου- για τον τομέα του τουρισμού πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη του φεστιβάλ.

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος παρακάθισε σε δείπνο που παρατέθηκε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της πόλης του Βελιγραδίου. Στο δείπνο ο κ. Γιαννακόπουλος συζήτησε διεξοδικά με το υπεύθυνο επί τουριστικών θεμάτων του Δήμου Μιόντρακ Πόποβιτς, για την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα από Σερβικής πλευράς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για θρησκευτικό τουρισμό στη περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Συνάντηση με διευθυντικά στελέχη αλλά και με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος» Νίκο Βερόπουλο είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος συνοδευόμενος από Λαρισαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται στην αποστολή. Στη συνάντηση εξετάστηκε το ενδεχόμενο διάθεσης προϊόντων στην εν λόγω αλυσίδα με τα μηνύματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μάλιστα ακολούθησαν και b2b συναντήσεις οι οποίες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο συνεργασιών. Άλλωστε οι Σέρβοι ζητούν και καταναλώνουν ελληνικά προϊόντα.

Πηγή: Με πληροφορίες από larissanet.gr