Κέρδισε το ντέρμπι και πάει για all in στον Ιπποκράτη

Η Ακαδημία του Αχιλλέα Φαρσάλων ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ατρομήτου Βαμβακούς με σκορ 3-2 στο Δημοτικό Στάδιο των Φαρσάλων για την 25η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Β ΕΠΣΛ κατηγορίας όμως δεν κατάφερε να προσπεράσει την Μάνδρα η οποία κέρδισε με το ίδιο σκορ την Ανθούπολη και έτσι η Ακαδημία παραμένει στο -1 από την ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας πλέον 19 πόντους μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Την τελευταία αγωνιστική η Ακαδημία ταξιδεύει στον Ιπποκράτη για να δώσει το τελευταίο παιχνίδι θέλοντας μόνο νίκη ενώ από την άλλη θα πρέπει ο Ατρόμητος Βαμβακούς να κερδίσει την Μάνδρα.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας η ομάδα της Μάνδρας έχει το πλεονέκτημα καθώς υπερτερεί της Ακαδημίας στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Ατρόμητος έπειτα από αυτή την ήττα παρέμεινε στην τέταρτη θέση και τους 45 βαθμούς.

Στα της αναμέτρησης η Ακαδημία πίεσε από την αρχή και κατάφερε να απειλήσει στο 5′ όταν ο Βαλαβάνης έκανε το σουτ και ο Ιακωβάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με συρτό δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα πετυχαίνοντας έτσι το 1-0.

Εν συνεχεία ο Ατρόμητος ισσορόπησε την αναμέτρηση και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 20ο λεπτό όταν ο Βόπης βρήκε με όμορφη κάθετη πάσα τον Στεργιόπουλο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Αγγέλη και πέτυχε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι με αυτό το τέρμα ανέβασαν στροφές και ένα τέταρτο αργότερα ο Χρόνης με σέντρα τροφοδότησε τον Στεργιόπουλο αυτός αρχικά είδε τον Αγγέλη να πέφτει και να διώχνει εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του όμως στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και παράλληλα έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο.

Στο δεύτερο μέρος η Ακαδημία πίεσε ασφυκτικά ώστε να καταφέρει να πετύχει την ισοφάριση και στο 55ο λεπτό το πλασέ του Ζαφειρούλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ιακωβάκη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σουφλέρης είδε την προσπάθεια του να περνάει λίγο άουτ.

Στο 65′ Βαλαβάνης και Κατσιάβας συνδυάστηκαν όμορφα με τον τελευταίο να βγαίνει σε θέση τετ α τετ και με εύστοχο πλασέ να φέρνει το παιχνίδι εκ νέου στα ίσια.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες της Ακαδημίας βγήκαν μπροστά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αμυντικά κενά και οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο καλές στιγμές όταν το πλασέ του Τασιόπουλου στο 70ο λεπτό πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Βόπης είδε την προσπάθεια του να γλείφει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή στο 80ο λεπτό όταν ο Γιαννολόπουλος βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών μπέρδεψε τον Ιακωβάκη και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

Οι Συνθέσεις

Ακαδημία Αχιλλέα Φαρσάλων (Αρίστος Παπαγεωργίου): Αγγέλης, Ντινιαρόπουλος, Γιαννούλας, Παπακωνσταντίνου (46′ Δημουλάς Σωκράτης), Αλμυριώτης, Σουφλέρης, Βαλαβάνης, Κατσιάβας, Δημουλάς Δημήτρης, Γιαννολόπουλος, Μπατζράμι (46′ Ζαφειρούλης).

Ατρόμητος Βαμβακούς (Χρήστος Ανδρεόπουλος): Ιακωβάκης, Αρσενόπουλος Βαγγέλης, Μορφογιάννης, Μουτκανάς, Τριανταφύλλου Θ., Βόπης, Ξυνογαλάς, Χρόνης, Παπαδόπουλος (60′ Αρσενόπουλος Βασίλης), Τασιόπουλος, Στεργιόπουλος (70′ Μακρής).