Σπ. Ταλιαδούρος: Παραμένω στα κοινά, δεν θα είμαι υποψήφιος – Μητσοτάκης: Απόφαση πολιτικής γενναιότητας (vid)

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, ανακοίνωσε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρος, παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση έγινε σε μία πανηγυρική αποχαιρετιστήρια πολιτική εκδήλωση, στο Ξενοδοχείο «Κιέριον» στην Καρδίτσα, με τον κ. Ταλιαδούρο να τονίζει ότι παραμένει στα κοινά, στηρίζει την ΝΔ και θα συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και για το καλό του τόπου, να γίνει κυβέρνηση και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων παρέστησαν παρέστησαν ο Γ.Γ. της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκης, η π.Υπουργός Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου, οι βουλευτές κ.κ. Κ. Σκρέκας, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, οι π. βουλευτές κ. Ζέττα Μακρή, Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, οι δήμαρχοι κ. Φ. Αλεξάκος, Γ. Κωτσός, Αθ. Σκάρλος, Δ. Τσιαντής και Λ. Τσιβόλας, Περιφερειακοί & Δημοτικοί σύμβουλοι, πολλά στελέχη της ΝΔ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και εκατοντάδες φίλοι του τιμώμενου προσώπου.

Παρών ήταν και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. και βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, ο οποίος και πήρε πρώτος το λόγο, πλέκοντας το εγκώμιο του Σπύρου Ταλιαδούρου και λέγοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια μοιράστηκε μαζί του μία σχέση αξιοπρέπειας και αλληλοσεβασμού.

Τόνισε ακόμα ότι η πορεία του πρώην υφυπουργού είναι μια πορεία προσφοράς στην Καρδίτσα ειδικά στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την έλευση νέων τμημάτων και την κατασκευή νέων κτιρίων αλλά και με μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Σπ. Ταλιαδούρος

Ακολούθως πήρε το λόγο ο κ. Ταλιαδούρος που φανερά συγκινημένος απευθύνθηκε στο ακροατήριο ανακοινώνοντας ότι μετά από 29 χρόνια (30 ουσιαστικά) από την πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτής το 1989, δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά και θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το κόμμα που υπηρέτησε πιστά, σχεδόν με όλους τους αρχηγούς, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους ανθρώπους της που του έδωσαν αυτό το δικαίωμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σπύρος Ταλιαδούρος εξελέγη εννέα φορές βουλευτής Καρδίτσας.

Μέσω της ομιλίας του ευχαρίστησε προσωπικά τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τους υπολοίπους επικεφαλής της ΝΔ στο παρελθόν που τον στήριξαν και τον εμπιστεύτηκαν, τους συναδέλφους του βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος σε όλα τα επίπεδα, τους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα την οικογένειά του που, όπως είπε, μαζί έκαναν αυτό το μακρύ, δύσκολο αλλά και ωραίο ταξίδι.

Ακολούθως μίλησε για το έργο του από το υπουργείο Παιδείας και την συνεργασία του με την κ. Γιαννάκου, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που φέρουν την υπογραφή του. Οι έξι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν την υπογραφή του Σπύρου Ταλιαδούρου, ολοκληρώθηκαν με τους νόμους για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την ίδρυση του ΔΟΑΤΑΠ και του Διεθνούς Παν/μιου της Ελλάδος, τη Μεταρρύθμιση του Θεσμικού Πλαισίου για τη Δομή και τη Λειτουργία των Α.Ε.Ι., το νέο θεσμικό πλαίσιο για Μεταπτυχιακές Σπουδές και το νέο θεσμικό πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογίας. Σημειώνεται επίσης ότι ιδιαίτερης σημασίας υπήρξε η παρέμβασή του στην επίλυση σε μεγάλο βαθμό του χρόνιου προβλήματος των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων αποφοίτων Παν/μιων και Τ.Ε.Ι.Ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε αναλυτικά και στο σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα όλα αυτά τα χρόνια οδηγώντας οριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τόπου

Από την ομιλία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και αναφορές στην σημερινή κατάσταση της χώρας, και την ανάγκη πολιτικών και οικονομικών αλλαγών προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μίλησε για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τόνισε ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις και μόνο η ΝΔ έχει την δύναμη και την θέληση να τις κάνει. «Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρόγραμμα, που έχει τρεις βασικούς άξονες: τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Για ένα άνθρωπο και ένα πολιτικό που αφήνει θετικό σημάδι μίλησε ο Κυριακός Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η απόφαση του Σπύρου Ταλιαδούρου να μην συμμετάσχει στις εκλογές, είναι προσωπική του πρώην υφυπουργού και αποδεικνύει και την ποιότητα του ανδρός, καθώς με μεγάλη γενναιότητα δείχνει τον δρόμο προς την ανανέωση.

Μάλιστα, τόνισε, είναι πολύ σημαντικό ότι το κάνει την ώρα που είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση και στην Καρδίτσα θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές.

Χαρακτήρισε ακόμα την πράξη του κ. Ταλιαδούρου τολμηρή και βαθιά πολιτική, αφού η ανανέωση είναι ανάγκη για κάθε πολιτικό οργανισμό. Έπλεξε το εγκώμιο του τιμώμενου προσώπου και είπε χαρακτηριστικά ότι ο Σπύρος ξέρει πως το να φεύγεις από την πολιτική είναι το ίδιο σημαντικό με το να μπαίνεις σε αυτή. Ειδικά όταν αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά, με το όνομά σου πεντακάθαρο και έχοντας αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα.

Ακολούθως τόνισε ότι η ΝΔ δίνει καθημερινά έναν αγώνα να κρατήσει την αξιοπρέπεια στην δημόσια ζωή του τόπου, παρά τις προσπάθειες κάποιων να την μετατρέψουν σε αγώνα λάσπης. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν ακολουθεί τους αντιπάλους του στον κατήφορο της διαβολής, της χυδαιότητας και της ακραίας πόλωσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ έχει υιοθετήσει την πιο ακραία μορφή του «νεοαυριανικού» λόγου, δεν βρήκε χθες να πει μία κουβέντα για τους τρεις συμπολίτες μας που δολοφονήθηκαν πριν από 6 χρόνια στην πυρκαγιά της Marfin.

Ακολούθως τόνισε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά, ότι οι Έλληνες αξίζουν περισσότερα και πως η ΝΔ είναι εδώ για να κάνει καλύτερη την ζωή των πολλών. Μίλησε για καλύτερο κράτος που θα σέβεται τους πολίτες και τα χρήματά τους, που θα προσφέρει ασφάλεια, καλύτερα σχολεία και νοσοκομεία. Στην τακτική, πρόσθεσε, του ψέματος και των κενών υποσχέσεων εμείς αντιπαραθέτουμε λίγα λόγιας και πολλά έργα και στην λογική του διχασμού και του μίσους, βάζουμε απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων.

Στην συνέχεια κάλεσε όλους τους Έλληνες να συστρατευτούν με την ΝΔ, δημιουργώντας μια πλατιά πολιτική και κοινωνική συμμαχία για ν’ αφήσουμε πίσω μας τα επώδυνα χρόνια της κρίσης.

Προχωρώντας αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ για την καταπολέμηση της φτώχιας που παρουσίασε πρόσφατα, το οποίο περνά μέσα από την οικονομική ανάπτυξη. Ένα σχέδιο που μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 4% που σημαίνει 600.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μίλησε ακόμα για την πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και την διάθεση 1 δις για αυτό όπως προβλέπει το σχέδιο της ΝΔ για 800.000 συμπολίτες, για μικρά χαμηλότοκα δάνεια σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο περιθώριο, για ελαστικοποίηση των κριτηρίων για το επίδομα ανεργίας και ενίσχυσή του με 200 εκ επιπλέον πόρους, αλλά και για στήριξη του θεσμού της οικογένειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κανένα, Ελληνόπουλο, εκτός παιδικού σταθμού, υπογράμμισε και τόνισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του δέσμευση αλλά και της ΝΔ, ενώ μίλησε και για αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί από το πρώτο παιδί.

Πηγή: karditsalive.net