Ο καιρός του Σαββάτου

Τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες, αναμένονται το Σάββατο, με τον καιρό όμως στην διάρκεια της ημέρας να μετατρέπεται σε γενικά αίθριο.

Οι άνεμοι, θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 ως 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά ως 8 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά ως 6 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5, στα ανατολικά 6 και τοπικά ως 7 μποφόρ, που θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα είναι νότιοι, ως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησοπροβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, όμως βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο. Ο καιρός βαθμιαία θα γίνει γενικά αίθριος. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά ως 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, θα έχουν ένταση 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με τάση εξασθένησης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με βοριάδες έντασης 4 με 6 μποφόρ (στα νότια τοπικά ως 7 μποφόρ), οι οποίοι θα εξασθενήσουν από την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 ως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.