“Τετρακίνητη” στο ντέρμπι η Ακαδημία!

Σπουδαία νίκη που την κρατάει στο κόλπο της παραμονής στον πρώτο όμιλο της Β ΕΠΣΛ κατηγορίας πέτυχε η Ακαδημία του Αχιλλέα Φαρσάλων καθώς επιβλήθηκε με το ευρύ και εκκωφαντικό 1-4 της Αναγέννησης Φαρσάλων στο τοπικό ντέρμπι που διεξήχθη στο Στάδιο των Φαρσάλων.

Έτσι οι κιτρινόμαυροι έφτασαν τους 9 βαθμούς και βρίσκονται στο -5 από την Μάνδρα και την ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη η Αναγέννηση παρέμεινε στους 32 πόντους και έπεσε στην πέμπτη θέση. Στα της αναμέτρησης η αρχή ήταν συντηρητική και για τις δύο ομάδες με τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου να έχουν τον πρώτο λόγο.

Στο 23′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Παπακωνσταντίνου εκτέλεσε το φάουλ από τον χώρο του κέντρου, ο Μαλέσκα έκανε προς τα πίσω την κεφαλιά ο Παλαμίδας μπερδεύτηκε και ο Βαλαβάνης έκανε εύστοχα το πλασέ προ κενής εστίας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν και δύο λεπτά αργότερα ο Κώστας Ζαγγανάς εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Αρίστου Παπαγεωργίου μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν μόλις στο 48′ να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Γιαννολόπουλος πίεσε ψηλά και εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και στην συνέχεια έστρωσε στον Κατσιάβα και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παλαμίδα για το 0-2.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παπακωνσταντίνου έκανε όμορφη σέντρα από τα δεξιά, ο Κατσιάβας ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά ψαράκι πέτυχε το 0-3.

Μάλιστα η Ακαδημία συνέχισε να πιέζει και στο 74′ πέτυχε και τέταρτο τέρμα, όταν ο Βαλαβάνης έκανε πανέξυπνη πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Σουφλέρης με ψύχραιμο πλασέ από θέση τετ α τετ, πέτυχε το 0-4.

Το μόνο που κατάφερε η Αναγέννηση ήταν να μειώσει σε 1-4 με πανέμορφο πλασέ του Κώστα Ζαγγανά έξω από την περιοχή στο 78′.

Οι Συνθέσεις

Αναγέννηση Φαρσάλων (Νίκος Θεοχαρόπουλος): Παλαμίδας Β., Ρούμπας, Αρβανιτοζήσης Γ., Μπούλαρι, Μαλέσκα, Μουτκανάς, Πατσιούρας, Κουκουτής (46′ Σακκάς, 65′ Θεοχαρόπουλος), Κούμρια (80′ Αγγελακόπουλος), Ζαγγανάς Χρ., Ζαγγανάς Κ.

Ακαδημία Αχιλλέα Φαρσάλων (Αρίστος Παπαγεωργίου): Αγγέλης, Δημακόπουλος (7′ λ.τ. Σουφλέρης), Ντινιαρόπουλος, Παπακωνσταντίνου (73′ Δημουλάς Σωκράτης), Δημόπουλος (46′ Δημουλάς Δημήτρης), Αλμυριώτης, Γιαννούλας, Βαλαβάνης, Γιανολλόπουλος, Κατσιάβας (78′ Ζαφειρούλης) Μπατζράμι.