Καλοκαιρινός ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και βαθμιαία με αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη προβλέπεται η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 31/03/2018

Το Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και τα νότια αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.