Τέλος στο επίδομα ενοικίου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς

Περίπου δύο μήνες μετά την αποκάλυψη ότι η Ράνια Αντωνοπούλου λάμβανε το επίδομα ενοικίου ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός και την αποπομπή της από την κυβέρνηση, παρά το πλούσιο χαρτοφυλάκιο που διέθετε, η κυβέρνηση κατάθεσε στη Βουλή την τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης που θεωρήθηκε σκάνδαλο.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών κατατέθηκε στο νομοσχέδιο και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής και μάλιστα, προβλέπει αναδρομικές απαιτήσεις για τα ποσά που χορηγήθηκαν σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς από τον Φεβρουάριο του 2015.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΓΛΚ που συνοδεύει την τροπολογία «καταργούνται από τότε που ίσχυσαν (1.2.2015) οι διατάξεις σχετικά με την καταβολή διαμονής στα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα».

Η διάταξη «σκάνδαλο» για τη χορήγηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς ψηφίστηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 και όπως αποκαλύφθηκε χρήση έκαναν και οι κ.κ. Μαρδάς, Σγουρίδης και Παρασκευόπουλος.

Πηγή: ant1news.gr