17 χρόνια μετά οι «Δέκα μικροί Μήτσοι» επιστρέφουν στην TV

Επανεμφάνιση το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 21.00 κάνουν οι «Δέκα μικροί Μήτσοι» μετά από 17 χρόνια απουσίας. Αυτή τη φορά όμως μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Η σατιρική σειρά, που διέγραψε την δική της πορεία στην ελληνική τηλεόραση από το 1992 έως και το 2004 – τότε μέσα από την συχνότητα του MEGA – επιστρέφει ανανεωμένη. Ο Υπαλληλάκος, ο Μούτσος, η Μάνα, η Πλούσια, οι Βλάχοι, ο Φευγουλέας, οι Γέροι, ο Τζίμης, ο Ντίμης, οι Θεσσαλονικείς και ο Γύφτος ζουν στην πραγματικότητα της Ελλάδας του 2018. Ο Λάκης Λαζόπουλος μας παρουσιάζει νέα επεισόδια που παρακολουθούν τα γεγονότα της εποχής, εντός κλίματος, με την ίδια λογική, προσέγγιση και το στυλ που ακολουθούσε πάντα.

«Είναι αυτό το δίλημμα που περνάει κάποιος όταν έχει φτιάξει κάτι και έχει περάσει στην ιστορία. Το πειράζεις; Κανονικά δεν το πειράζεις. Εγώ όμως είχα την αίσθηση ότι θα μου άρεσε να δω αν αυτοί οι χαρακτήρες πραγματικά υπήρξαν και αν μπορούν να υπάρξουν, να μιλούν. Επίσης να μην φοβηθείς να τους δεις πως είναι καθώς μεγαλώνουν και να μην μείνεις στην εικόνα αλλά στο χαρακτήρα τους. Ήθελα να δω αν θα νικήσει η εικόνα ή ο χαρακτήρας τους» είπε ο Λάκης Λαζόπουλος υποδεχόμενος τους δημοσιογράφους στο πλατό που γίνονται στα γυρίσματα.

Οι Μήτσοι μεγάλωσαν και άλλαξαν – εκτός από τον Μούτσο που παραμένει στον κόσμο του – στο πέρασμα του χρόνου και οι συνθήκες, κοινωνικές και πολιτικές, που επιστρέφουν είναι εντελώς διαφορετικές. Δικαιολογημένα θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί εάν οι χαρακτήρες αυτοί θα μπορούσαν να σταθούν στο σήμερα. «Εχω συναίσθηση ότι μπαίνω σε μια άλλη εποχή που έχουν αλλάξει τα πράγματα. Δεν έχω να διεκδικήσω κάτι. Δεν έρχομαι να πάρω κάποια θέση. Γιατί έτσι και αλλιώς δεν θέλω να το συνεχίσω αυτό. Θέλω να το κάνω και να τελειώσει. Είναι ένα κλείσιμο αυτής της ιστορίας σε μια τελείως διαφορετική εποχή που κανονικά  ίσως και να μην χωρούσαν. Είναι μια εποχή που έχει φύγει, έχει πάει αλλού και δεν γυρίζει πίσω. Όμως πολλές φορές θα συναντήσεις ανθρώπους που βλέπουν ότι κάτι έχει αλλάξει, είναι μέσα στο σπίτι τους, αλλά είναι υπαρκτοί. Εγώ αυτούς τους υπαρκτούς ανθρώπους που βλέπουν την εποχή που αλλάζει ή είναι μέρος της θα ήθελα να τους δω σήμερα. Οπότε με αυτή την έννοια τους παρακολουθώ» εξηγεί ο δημιουργός τους.

Όπως ανακοίνωσε η επαναφορά της σατιρικής σειράς θα διαρκέσει 5-6 επεισόδια, θα ασχοληθούν με όλα τα θέματα τις επικαιρότητας και έπειτα θα ρίξουν οριστικά αυλαία

Ας γνωρίσουμε όμως ξανά τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» έτσι όπως ζουν στο σήμερα.

Ο υπαλληλάκος ζει πλέον σε ένα σπίτι χωρίς τοίχους, που δεν έχει πόρτες, δεν έχει τίποτα. Του πήραν το σπίτι με πλειστηριασμό. Ζει στο γραφείο του μόνο με ένα κρεβάτι χωρίς τοίχους γύρω.

Ο Μούτσος με τον Σκαραβαίο (Τάσος Παλαντζίδης), ο ταξιτζής, έχουν φτιάξει δική τους εταιρία, το Taxiμπιπ και προσπαθούν να κρατήσουν την παλιά τους σχέση με το ταξί, προσπαθώντας ταυτόχρονα να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους ζητάνε και πως αυτοί δεν ξέρουν τον νέο πολιτισμό, τη νέα συμπεριφορά απέναντι στον πελάτη. Σκέφτονται τι περισσότερο μπορούν να κάνουν για να τον ευχαριστήσουν, μήπως να του φτιάχνουν espresso ή να του έχουν εκπτωτικό κουπόνι;

Η Μάνα ζει πάντα στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά της γιατί δεν μπορεί κανένας να φύγει με την κρίση. Έχει και τρία εγγόνια, τα δύο από την κόρη της και ένα που έχει υιοθετήσει ο γιος της με τον σύντροφό του. Παράλληλα έχει παντρευτεί έναν άντρα που ουσιαστικά τον πήρε για δεύτερη σύνταξη. Το τι θα συμβεί όμως και ποιος είναι αυτός ο άντρας είναι η μεγάλη έκπληξη της εκπομπής.

Η Πλούσια είναι απελπισμένη με τον Σύριζα και όλα αυτά που έχουν συμβεί γιατί δεν έχει πια πρόσβαση πουθενά και βουλιάζει κάθε μέρα. Από τον πανικό της προσπαθεί να κάνει μαθήματα φτώχειας, με την Ελενίτσα (Ελένη Γερασιμίδου) η οποία δουλεύει στο σπίτι της.

Οι Βλάχοι, η Ελενίτσα με τον Μήτσο, παραμένουν ένα από τα σταθερά κλασικά ζευγάρια, ζώντας σ’ αυτή τη γνωστή κουζίνα χρόνια, που δεν αλλάζει τίποτα παρά μόνο 2-3 πλακάκια, ανάμεσα σε στοιβάδες λογαριασμών. Κάθε μήνα κάνουν κλήρωση ποιον λογαριασμό θα πληρώσουν, γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν όλους. Παραμένουν μαζί και αγαπημένοι σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι οι λεγόμενοι παντός καιρού.

Ο Φευγουλέας είναι ο αστυνομικός, μέσα στο αστυνομικό τμήμα, που δεν μπορεί να συνηθίσει καθόλου την καινούρια κατάσταση, είναι φύσει αδύνατον. Στους τοίχους έχει φωτογραφίες των Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τα των συζύγων τους και ανάλογα με τα κέφια του γυρνάει και το κάδρο.

Οι Γέροι (στο ρόλο της γριάς ο Παύλος Χαϊκάλης) – πετάνε τα φάρμακα της Novartis που έχουν πιει, καθώς σύμφωνα με το σενάριο ο υφυπουργός υγείας υποχρεώνει όλους τους ηλικιωμένους να τα φτύσουν προκειμένου να βρει πόσα φάρμακα έχουν καταναλωθεί την επίμαχη περίοδο. Όμως καταλαβαίνουμε ότι η γριά των «10 Μικρών Μήτσων», είναι μία από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Αυτή έχει κάνει όλη τη ζημιά. Θα μάθουμε σιγά-σιγά την ιστορία της και πως έγινε προστατευόμενη μάρτυρας.

Ο Τζίμης έχει ανοίξει σχολή φλώρων και επειδή οι φλώροι είναι σε διωγμό, πρέπει να έχουν low profile και δεν μπορούν πλέον να εμφανιστούν πουθενά, βρίσκουν διάφορα τεχνάσματα πως μπορεί να ζει ο φλώρος σα φλώρος αλλά χωρίς να προκαλεί. Ο Τζίμης από την Καρδίτσα είναι πάντα στο χωριό του, δεν το εγκατέλειψε ποτέ και καλεί τον άλλο Τζίμη να πάει στην Καρδίτσα. Εκείνος αρνείται, έλα όμως που ο έρωτας θα χτυπήσει την καρδιά του Τζίμη με μία Καρδιτσιώτισσα.

Στο κομμωτήριο θα ζήσουμε το μεγάλο αποχωρισμό. Το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει με την τελευταία συνάντηση του Ντίμη με τον Βασιλάκη (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), ο οποίος ερωτεύεται έναν ΟΥΚά από την Κω και λέει ψέματα ότι πάει στην Αμερική για να κάνει καριέρα κομμωτή στο L.A. Φέρνει ως αντικαταστάτη του στο κομμωτήριο του Ντίμη τον (Δημήτρης Μακαλιάς). Έτσι ξεκινάει ένας έρωτας κατ’ εντολήν, που στη διαδρομή θα εξελιχθεί. Το μέλλον θα επαναφέρει την παλιά σχέση των κομμωτών με ένα απρόβλεπτο γεγονός που θα συμβεί.

Οι Θεσσαλονικείς (μαζί με τον Δημήτρη Σταρόβα) παραμένουν καθηλωμένοι στο μπαλκόνι και είναι θυμωμένοι με τον ΠΑΟΚ, συνεχίζουν να ζουν με τις μανάδες τους, μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας που ζει με την οικογένεια γιατί δεν μπορεί να πάει πουθενά. Άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων ζει ακόμα με τους γονείς. Σχολιάζουν αυτά που τους  απασχολούν, δεν τους ενδιαφέρει τόσο η πολιτική όσο το ποδόσφαιρο, οι γκόμενες και οι μανάδες τους. Σ’ αυτό το τρίπτυχο, ΠΑΟΚ-Μάνα-Γκόμενες κινείται η ζωή των Θεσσαλονικέων κάνοντας πλάκα με όλα όσα συμβαίνουν στην συμπρωτεύουσα.

Τέλος, ο Γύφτος θα εμφανίζεται με ένα μεγάλο ακουστικό, ελεγχόμενος από το κοντρόλ της σημερινής δημοσιογραφίας και θα προσπαθεί μέσω του φορητού αυτιού να γίνει όσο πιο αντικειμενικός μπορεί για να τον αξιώσει ο Θεός να φτάσει σ’ αυτά τα αντικειμενικότατα πρότυπα δημοσιογραφίας, που ζούμε σήμερα.

Πηγή: tovima.gr