Ο καιρός της Τρίτης

Θα συνεχιστεί η μεταφορά σκόνης την Τρίτη \(σημ: δείτε ΕΔΩ οδηγίες απο τους ειδικούς), οπότε αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 3 ως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 ως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες – κυρίως τις μεσημβρινές ώρες – με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς άνεμοι, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ βαθμιαία θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 16 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, εντάσεως 3 – 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 8 και 17 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όμως θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 5 ως 16 βαθμούς στα βόρεια και μεγαλύτερη κατά 3 με 4 βαθμούς στις άλλες περιοχές.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 ως 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοτέρα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα πέσουν στα 3 με 5 μποφόρ και στα 3 με 6 μποφόρ στις βορειότερες περιοχές. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρειά θα δείξει 2 με 3 βαθμούς λιγότερο).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις στην ανατολική και νότια χώρα, με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, ωστόσο οι συνθήκες θα παρουσιάσουν βαθμιαία βελτίωση. Για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το απόγευμα στα ηπειρωτικά.  Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα πελαγη ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στις βόρειες περιοχές της επικράτειας.