Τοπικές βροχές την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 μποφόρ στα πελάγη που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ ευνοείται σημαντική μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αττική παρουσιάζονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στις βορειότερες περιοχές και βαθμιαία στις υπόλοιπες. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τη νύχτα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 20/3/2018

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πηγή: ant1news.gr