“Πάλεψε” στην Ιτέα ο Αχιλλέας, “λύγισε” στο φινάλε

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του κόντρα στον Αστέρα Ιτέας στην Ιτέα καθώς στο πρώτο εικοσάλεπτο έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τους Αραπίτσα και Νεμπεγλέρα όμως στο 87′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και εν τέλει την νίκη η οποία τους κρατάει και μαθηματικά στην κατηγορία δυο στροφές πριν το τέλος του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 13′ με τον Σεΐτι να κάνει όμορφη ατομική ενέργεια και με πλασέ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάμου.

Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Αρκουμάνης έκανε την κάθετη σέντρα απο τα δεξιά και ο Αλεξίου με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.
Ο Αχιλλέας ανέβασε στροφές πίεσε και έχασε δυο καλές στιγμές με τους Κατσανάκη και Κομισόπουλο.

Στο 37′ ο Νεμπεγλέρας έκανε παράλληλη σέντρα ο Κομισόπουλος έβαλε την προβολή η μπάλα κατέληξε στον Αραπίτσα και αυτός με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάππου και μείωσε σε 2-1.
Στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του κ. Τάκη Παραφέστα συνέχισε να πιέζει και στο 52′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Νεμπεγλέρας πήρε την μπάλα έξω απο την περιοχή, έκανε όμορφη κίνηση και με ασσύληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του τερματοφύλακα του Αστέρα και έγραψε το 2-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν ώστε να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με τον Αχιλλέα να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Αρχικά ο Μίχος είδε το σουτ που επιχείρησε να διώχνει ο τερματοφύλακας του Αστέρα ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Νεμπεγλέρα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να σκοράρουν όταν ο Αλεξίου είδε τον Χάμο να διώχνει εντυπωσιακά την γυριστή κεφαλιά του ενώ εν συνεχεία ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα έδιωξε και το δυνατό σουτ του Αντωνίου στην επαναφορά.

Εν τέλει στο 87′ ο Ζανιάς με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάμου για το τελικό 3-2.

Οι Συνθέσεις

Αστέρας Ιτέας: Πάππος, Αρκουμάνης (60′ Τοπούζι), Αντωνόπουλος, Ζανιάς, Πανάκης, Μπογκντάνι (80′ Δρίβας) Γεωργουσόπουλος (88′ Κοντογιώργος), Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου (57′ Καρδάρας), Σεΐτι.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χάμος, Οικονόμου, Κούλπας, Μάρκου, Κουρούμαλος, Νεμπεγλέρας, Μίχος, Κατσανάκης, Καραγκούνης, Κομισόπουλος, Αραπίτσας.

Διαιτητές: Αθανασίου, Βαλλιάνος, Μάνος.